Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
13. september 2017

Spændende pædagogisk markedsplads

Der var masser af spændende information og god dialog, da alle medarbejdere på 0-6 års området var samlet til pædagogisk markedsplads mandag aften. Her delte de erfaringer og lod sig inspirere af, hvordan andre arbejder med børnene.

Formålet med den pædagogiske markedsplads er blandt andet evaluering af læreplaner og fremvisning af disse, men også muligheden for at personale og ledelse kan komme i dialog med politikerne i Uddannelsesudvalget. Men markedspladsen er også et sted, hvor deltagerne kan få udvidet deres netværk og lade sig inspirere til nye ideer og tiltag.

- Pædagogisk markedsplads er en rigtig god mulighed for os alle sammen til at se, hvad der foregår i vores børnehuse og dagplejere i kommunen. Hvad de arbejder med, hvad de har fokus på, hvilke ting de har succes med, og så giver det samtidig god mulighed for direkte dialog mellem medarbejdere, politikere og forældre, siger formand for Uddannelsesudvalget, Anne-Mette Risgaard Schmidt (V), der bød velkommen til årets pædagogiske markedsplads. Hun tilføjer:

- For os politikere giver det et helt andet indblik i, hvad der sker rundt omkring hos de små børn fremfor hvis vi blot modtog en årlig rapport.

Der var mange spændende boder at besøge på årets pædagogiske markedsplads.

Mandag aftens pædagogiske markedsplads bød da også på rig mulighed for indblik i, hvad der sker i børnehusene og dagplejerne. Der var i år otte forskellige workshops og 37 stande. Det er de forskellige børnehuse og dagplejer, som står for standene og de otte workshops. Denne gang bød workshops på temaer som eksempelvis ”Børnefællesskaber i det grønne”, ”Dialogisk forældresamtale” og ”Inkluderende læringsmiljøer i arbejdet med børn med dansk som andet sprog”.

Fælles for alle workshops er, at der bliver præsenteret et projekt eller en metode, der er blevet arbejdet med i årets løb, og som andre kan have gavn af at høre om.

På pædagogisk markedsplads er der rig mulighed for at få et indblik i, hvad der sker rundt omkring i børnehuse og dagplejer i Frederikssund Kommune.

- Det er meget interessant at komme her og møde så mange af vores dygtige medarbejdere fra 0-6 års området og høre om deres arbejde. De yder dagligt en stor indsats for at passe på vores børn og gøre dem klar til livet, siger borgmester John Schmidt Andersen (V), der også deltog på årets pædagogiske markedsplads. Han tilføjer:

- Det er også en god mulighed for os politikere for at få en dialog med både pædagoger og ledelse. Det synes jeg er rigtig godt, og jeg håber, at alle medarbejderne også er glade for den mulighed.

Pædagogisk markedsplads holdes en gang om året i september måned. Det er femte gang det afholdes og det foregik i år på Ådalens Skole. Der deltog cirka 500 personer, der alle har med 0-6 årsområdet at gøre på den ene eller anden måde – deriblandt personale, politikere, samarbejdspartnere og forældrebestyrelser.

Pædagogisk markedsplads giver både medarbejdere, politikere og forældre mulighed for at komme i dialog med hinanden.