Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
12. september 2017

Over 700 elever til cyklistprøve

Den lille cyklistprøve for 4. klasserne i Frederikssund Kommune blev en stor succes sidste år. Derfor har Vej og Trafik i samarbejde med Skoleafdelingen valgt at gentage succesen i år og udvider nu også med Trafikpraktik for 5. klasserne.

Der har i år været så stor tilslutning til arrangementet fra skolernes side, at over 760 elever fordelt på 34 klasser på 4. og 5. klassetrin kommer igennem trafikugerne. Formålet er at gøre de små trafikanter mere selvhjulpne i trafikken.

4. klasses elever til cyklistprøve.4. klasses elever til cyklistprøve.

Det er 4. klassetrin, der begynder med den lille cyklistprøve, og på 5. klassetrin handler det så i år om, hvordan de i praksis bevæger sig rundt i trafikken, om sikkerhed og bæredygtighed. Trafikugen løber af staben i ugerne 37, 38 og 39 og vil foregå på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør.

Eleverne på 6. klassetrin er hvert år tilmeldt den store cyklistprøve.

Teori og praksis

Den lille cyklistprøve består af en teoretisk og praktisk del. Dagen er opdelt i 3 moduler:

• Den lille cyklistprøve og øvebane

• ”Pas på, der kommer en bil”

• Trafiksikkerhedsquiz

Trafikpraktik for 5. klasserne fokuserer på elevernes egen færdsel i trafikken på cykel, og derfor også på de største farer i trafikken; især den tunge trafik. Dagen er opdelt i 5 moduler:

• Lastbil, sikkerhed og synlighed

• Praktiske øvelser: cykler + seleslæde

• Undervisning på museet: trafiksikkerhed, førstehjælp og fremtidens biler

• Opgavehæfte om trafik og transport, som eleverne selv skal besvare

• Fælles afslutning, hvor lastbilen fremviser bremselængde, højresving mm.

Hensigten er gennem praktiske øvelser at give eleverne konkrete oplevelser af, hvor svært det kan være at manøvrere og orientere sig som cyklist i trafikken. Eleverne oplever også, hvor vanskeligt det kan være for lastbilchauffører at se og reagere i tide i trafikken, sådan at de selv kan lære at være opmærksomme og placere sig, så de bliver set.

Arrangementet er tilrettelagt af Danmarks Tekniske Museum i Helsingør (Skoletjenesten), i samarbejde med Sikker Trafik og Politiet.

Cyklistprøverne finder sted på Teknisk Museum i Helsingør.Cyklistprøverne finder sted på Teknisk Museum i Helsingør.

Eleverne kommer også tæt på nogle af de store trafikanter i løbet af undervisningenEleverne kommer også tæt på nogle af de store trafikanter i løbet af undervisningen.