Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
26. september 2017

Nye løsninger skal forhindre dehydrering

Innovative løsninger skal være med til at sikre, at ældre borgere ikke bliver dehydrerede. Løsningerne er resultatet af et innovationspartnerskab, som Frederikssund Kommune deltager i.

Frederikssund, Albertslund og Esbjerg kommuner samt Markedsmodningsfonden er sammen i innovationspartnerskabet. Formålet er at finde nye og innovative løsninger, som kan gavne ældre borgere, og forebygge dehydrering.

Cirka 10 procent af indlæggelser af borgere over 65 år skyldes dehydrering. Håbet er, at indlæggelserne kan forebygges med de rette teknologiske løsninger, ved blandt andet at støtte borgeren i at få tilstrækkelig med daglig væske. Partnerskabet har udpeget to teknologier: et plaster og en intelligent vægt.

- Jeg har store forventninger til produkterne, og jeg synes, det er spændende at følge udviklingen af dem. Bliver det en succes, vil produkterne, når de er klar til brug, komme borgerne i Frederikssund Kommune til gavn, siger Hanne Larsen, afdelingsleder i Ældre og Sundhed i Frederikssund Kommune.

Plasteret vil være en sensor, der kan måle dehydrering og sende signaler til et system, der opsamler data. Den intelligente drikkevægt kan måle, hvornår og hvor meget den ældre drikker. Begge løsninger skal kunne advare naboer, pårørende eller plejepersonale, hvis den ældre ikke får nok at drikke og er i fare for dehydrering.

Produkterne er allerede produceret, men der forestår et stort arbejde med at teste og afprøve dem, før de kan komme i brug

- Frederikssund Kommune er gået med i det her innovationspartnerskab, fordi vi er optaget af at finde nye løsninger, der kan løse forskellige problemstillinger. I det her tilfælde er det på ældre- og sundhedsområdet, fortæller Hanne Larsen.

Innovationspartnerskaber er en udbudsprocedure, hvor der indgås kontrakt om at udvikle og efterfølgende indkøbe af nye varer, tjenesteydelser eller bygge- og anlægskontrakter.