Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
5. september 2017

Frederikssund går markant frem i erhvervsundersøgelse

Frederikssund Kommune rykker 32 pladser frem i Dansk Industris årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima og er nu nummer 45.

Med en solid plads i midterfeltet af landets kommuner opnår Frederikssund Kommune sin bedste placering i de otte år, DI’s undersøgelse har eksisteret.

Kommunens samlede placering er nr. 45 og med fremgang på næsten samtlige parametre. Virksomhedernes overordnede vurdering af den lokale erhvervsvenlighed placerer eksempelvis Frederikssund Kommune som nr. 42 i årets undersøgelse – placeringen var 69 i 2016.

Det største spring er inden for ”Information og dialog”, hvor Frederikssund er rykket fra nr. 74 til 25 i vurderingen blandt de virksomheder, som har svaret på undersøgelsen.

 ”Vi noterer os og glæder os over den markante fremgang i undersøgelsen til Frederikssund Kommune. Fremgangen skyldes blandt andet nogle gode rammevilkår for vores lokale virksomheder, herunder at vi har nul procent i dækningsafgift. Jeg kan se, at virksomhederne også kvitterer for kommunens høje erhvervsservice, der prioriterer god dialog og information og en hurtig sagsbehandling,” siger John Schmidt Andersen, borgmester i Frederikssund Kommune.

Virksomhederne i Frederikssund Kommune vil gerne have bedre infrastruktur, og det ønske er borgmesteren enig i:

”Vi sukker efter at se motorvejen gjort færdig, som vil være til stor gavn for væksten i de lokale virksomheder. Vi gør hvad vi kan, men pengene er endnu ikke afsat af Christiansborg, selvom anlægsloven er vedtaget, behovet er veldokumenteret, og med god samfundsøkonomi i projektet. I 2019 kan vi dog se frem til at den nye fjordforbindelse står færdig, og den giver et stort løft til infrastrukturen.”

Tidligere på året offentliggjorde Danske Byggeri en undersøgelse om kommuners erhvervsvenlighed, hvor Frederikssund blev placeret som nummer tre.

Om Dansk Industris undersøgelse

Dansk Industri har undersøgt virksomhedernes tilfredshed med det lokale erhvervsklima i 96 kommuner. På tværs af kommunerne har i alt 7.599 virksomheder besvaret et spørgeskema, der sammenholdes med 22 statistiske parametre.