Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
20. september 2017

Hyldest til teaterlivet

Tirsdag eftermiddag blev teaterlivet i Frederikssund Kommune hyldet, da teaterfolk, politikere og andre interesserede var samlet i Parkteatret.

I denne uge er Teaterfestival i Frederikssund Kommune og som en del af den blev teaterlivet hyldet. Cirka 100 mennesker var mødt op og alle de fremmødte blev budt velkommen i døren af Kulturcrew, der består af ni børn fra 5. klasse på Trekløverskolen afd. Falkenborg.

På scenen var det borgmester John Schmidt Andersen (V), der fik lov at åbne arrangementet med en tale.

- Velkommen til denne eftermiddag, hvor vi hylder vores lokaleteaterliv, som jeg må sige spænder vidt og kommer mange mennesker til glæde og gavn. Jeg vil starte med at ønske Frederikssund Børneteater et stort tillykke med den pris, de vandt i april. Nemlig Kulturkongens Arrangørpris 2017, som går til en teaterforening eller arrangør, som teatergrupperne har oplevet som den bedste vært, sagde borgmesteren.

Borgmester John Schmidt Andersen bød velkommen til teaterhyldesten.Borgmester John Schmidt Andersen bød velkommen til teaterhyldesten.

Også Henrik Køhler lederen af Teatercentrum, der står bag aprilfestivalen, som var i Frederikssund i 2015, fik lov at sige nogle ord. Han roste teaterlivet og Frederikssund Kommune for at have viljen til at lave en årlig teaterfestival med scenekunst for børn og unge, efter kommunen havde besøg af Aprilfestivalen.

Henrik Køhler, leder af Teatercentrum, glædede sig over, at der stadig er gang i teaterlivet i Frederikssund Kommune.Henrik Køhler, leder af Teatercentrum, glædede sig over, at der stadig er gang i teaterlivet i Frederikssund Kommune.

Teatertalenter og teaterdrømme

Mellem talerne viste de unge skuespillere fra teatertalentholdet hvad de har at byde på. Det gjorde de med improteater, hvor publikum fik indflydelse på en del af handlingen. De unge talenter modtog store bifald og masser af ros for det, de fremviste.

De unge teatertalenter lavede improvisationsteater til stor glæde for publikum.De unge teatertalenter lavede improvisationsteater til stor glæde for publikum.

Publikum fik også to unge teaterpigers fortælling om, hvad teater betyder for dem og hvordan lokalteater har givet dem noget helt særligt.

- For mig har teater altid været et frirum. Jeg var et lidt mærkeligt barn. Jeg var okay god til at gå i skole, men jeg var ikke så god til at finde ud af alle de der sociale, mærkelige spilleregler, men så fik jeg den her verden, hvor man kunne få lov at skeje ud og hvor man kunne turde, og hvor man kunne gå hen med al sin følsomhed, som måske var for meget i andre sammenhænge, og faktisk bruge det til noget produktivt og arbejde sammen med andre, som måske også var lidt specielle, kreative mennesker, fortalte 21-årige Klara Witt. I dag studerer hun på skuespillerskolen Ofelia.

- At der har været teater i den by, hvor jeg har været, har givet mig blod på tanden og lyst til at fortsætte med teater, men også at udforske de forskellige områder. Jeg startede som skuespiller, nu har jeg skrevet noget selv og jeg er også instruktør i år. Det synes jeg er ekstrem givende, det er min legeplads, sagde 18-årige Kristine Bidstrup.

Begge piger fortalte, at de er helt indstillede på, at det er en hård branche, de vil ind i, og at det handler om at skabe sine egne muligheder.

Kristine Bidstrup og Klara Witt har begge spillet teater i Frederikssund Kommune, og de drømmer om at kunne blive ved med at arbejde med teatret.Kristine Bidstrup og Klara Witt har begge spillet teater i Frederikssund Kommune, og de drømmer om at kunne blive ved med at arbejde med teatret.

Hurra for teatret

Sidste taler var formand for Fritidsudvalget, Morten Skovgaard (V), som fik lov at runde hyldesten af.

- Jeg synes, det er super dejligt at se, hvad der er kommet ud af at vi holdt teaterfestivalen i 2015 her i Frederikssund, og ikke mindst den tråd der er bygget mellem vores talenthold, og teatrene generelt. Jeg synes, det er dejligt at opleve, at det er lykkedes at opretholde den glød, ånd og inspiration vi have efter teaterfestivalen i 2015, og at vi kan fastholde at lave en festival, sagde Morten Skovgaard. Han sluttede af med et hurra og længe leve til teatret i Frederikssund.

Efter hyldestarrangementet blev publikum budt på et glas bobler og et stykke kage.

Morten Skovgaard slutted eftermiddagen af og også han udtrykte stor glæde over det teaterliv, der er i kommunen.Morten Skovgaard slutted eftermiddagen af og også han udtrykte stor glæde over det teaterliv, der er i kommunen.

Der blev både klappet og råbt hurra for teaterlivet.Der blev både klappet og råbt hurra for teaterlivet.

De unge teatertalenter er en del af talentindsatsen på kulturområdet.De unge teatertalenter er en del af talentindsatsen på kulturområdet.

Kulturcrew var også med til teaterhyldesten og blandt andet bød de publikum velkommen i døren.Kulturcrew var også med til teaterhyldesten og blandt andet bød de publikum velkommen i døren.

Fotos: Henrik Nielsen og Frederikssund Kommune