Frederikssund Kommunes logo
18. september 2017

Hundredvis af navneforslag fra borgerne

Opgaven til borgerne før sommerferien lød på at komme med forslag til vejnavne i Vinge Centrum. Navnene skulle tage udgangspunkt i Vinges vision om bæredygtighed i bred forstand – både miljømæssigt, økonomisk og socialt mv. I alt har 44 borgere taget imod opfordringen til at indsende forslag til vejnavne, og tilsammen har de sendt mere end 450 forslag. 

Bæredygtighed

Når temaet er bæredygtighed kan det ikke overraske, at der blandt de indsendte forslag er navne som:

CO2-stien, Vindmøllevej, Symbiosevej, Miljøvej, Solcellestien, Balancevej, Økolunden, Grønnebakken, Genbrugsvej og Klimavej. Blandt de bredere fortolkninger af begrebet er der indsendt mange navne, som relaterer til naturen: Kongeørns Allé, Påfuglevej, Svanevej, Brombassevej, Store Bivej, Nektar Allé, Guldsmedevej, Græshoppevej, Myretuevej, Klokkeblomstvej, Bonderosegade, Stikkelsbærvej, Blåbærvej, Liljegade, Kirsebærstien, Æblehaven og Regnbuestien – for blot at nævne nogle få i denne kategori.

Andre temaer

Det er imidlertid ikke alle borgere, der har holdt sig inden for temaet bæredygtighed. Der er således kommet navneforslag inden for kategorier som ”nyere danske børnenavne” – f.eks. Bertramsvej, Victorsvej og Klarasvej eller ”Professioner” som f.eks. Tømrervej, Smedevej og Bagervej. Eller hvad med kategorien ”Verdensrummet”, hvor navnene blandt andet lyder Mælkevejen, Galaksens Boulevard eller Meteorvej? Der er også indkommet forslag om at navngive vejene efter vikinger eller med inspiration fra nordisk mytologi – og så er der kommet en række forslag, som ikke så let lader sig placere i bestemte kategorier - blandt andet: Fuglekongesangervingevej, Gele Royal Vej, Hyttebyggervej, Gøjvej, Tandfeen, Concorden og Gladebørns Allé.

Stor tak til borgerne

De mange forskelligartede forslag – både inden for og uden for temaet om bæredygtighed - bliver godt modtaget hos formanden for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning (A):

- Jeg vil gerne takke borgerne for de mange gode, sjove, kreative og skæve forslag, der er kommet ind. De mange navne er med til at signalere den mangfoldighed, som, vi gerne vil have, skal være en del af Vinge. Det bliver godt nok en meget svær opgave at vælge navne, når vi i udvalget fremover får forelagt de konkrete vejprojekter, siger udvalgsformanden.

De mange hundrede forslag til vejnavne vil nu indgå som idekatalog, når der fremover skal navngives veje i Vinge Centrum. Selve navngivningen af veje vil foregå løbende efterhånden som Vinge C bliver udviklet og vejene bliver anlagt.