Frederikssund Kommunes logo
29. september 2017

Havnebadet et skridt nærmere

I begyndelsen af september udskrev Frederikssund Kommune en konkurrence, hvor rådgivningsfirmaer kunne byde ind med forslag og ideer til et kommende havnebad i Frederikssund. Ikke færre end 17 bød ind på opgaven, og nu er fire rådgivningsteams blevet prækvalificerede til konkurrencen om at blive totalrådgivere. Prækvalifikationen betyder, at firmaerne nu bliver inviteret til at komme med endelige forslag til udformningen af havnebadet i en projektkonkurrence.

De fire prækvalificerede teams er:

Adept
Sted, landskabsarkitekt
Orbicon, ingeniør

Christensen & Co. Arkitekter
Marianne Levinsen Landskab
MOE, ingeniør

Elkiær + Ebbeskov Arkitekter
Hundsbæk og Henriksen Rådgivende Ingeniører

Force4 Architects
Steensen Varming Aps
Stokvad, rådgivende ingeniørfirma

 - Det er meget tilfredsstillende, at hele 17 rådgiverteams bød ind på denne opgave. Det vidner om en kæmpestor interesse for at udvikle dette nye kulturtilbud i Frederikssund Kommune. Vi har valgt fire teams med virkeligt stærke kompetencer og stor erfaring inden for byggeri af denne type, fortæller Morten Skovgaard (V), der er formand for Fritidsudvalget i Frederikssund Kommune.

Velfungerende, smukt og iderigt havnebad

Fra indbydelsen til konkurrencen fremgår det, at opgaven er at skabe et velfungerende, smukt og idérigt Kultur- og Havnebad, som et nyt byrum ved Frederikssund Havn. Havnebadet skal kunne rumme op til 80 personer på samme tid. Anlægget skal give mulighed for ophold, solbadning, svømning, vandaktiviteter, leg og undervisning i/ved vand. Anlægget skal kunne rumme vinterbadning, sauna samt mulighed for svømeundervisning.

Jury skal bedømme

De fire udvalgte rådgiverteams indgår nu i en projektkonkurrence med forhandling. Rådgivernes endelige forslag skal afleveres i slutningen af november, hvorefter en jury bestående af Fritidsudvalget samt en person fra både Frederikssund Ny Initiativråd og A.P. Møller-fonden vil kåre en vinder. Herefter er det op til Byrådet at tage stilling til en endelig kontrakt med det vindende team.

A. P. Møller Fonden bidrager til projektet med 8,2 mio. kr., Friluftsrådet bidrager med 300.000 kr., mens Byrådet har afsat knap 8,3 mio. kr. i anlægsmidler til projektet. Havnebadet forventes færdigt i sommeren 2019.

Havnebadet skal placeres på den nordlige side af "tippen" ved Kalvøen i Frederikssund. Foto: Kenneth Jensen.Havnebadet skal placeres på den nordlige side af "tippen" ved Kalvøen i Frederikssund.

Foto: Kenneth Jensen.