Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
27. september 2017

Haller åbnes op for borgerne

Frederikssund Kommune åbner nu op for en række haller og gymnastiksale, så borgerne fremover vil kunne leje eksempelvis en håndboldbane i en time. De åbne haller er et forsøg, som vil løbe i tre måneder.

Byrådet besluttede på sit møde onsdag den 27. september, at borgerne i kommunen skal have mulighed for at dyrke mere idræt, også selvom man ikke er medlem af en idrætsforening. Skulle man derfor have lyst til en omgang badminton, en håndboldkamp eller måske er man en flok dansere, der gerne vil træne indendørs, så kan man leje en bane i en af de haller, som kommer med i ordningen.

- Jeg synes, at det er en rigtig spændende idé at åbne op for haller, gymnastiksale og tennisbaner. Jeg håber, at borgerne vil tage godt imod det og bruge det, så de kan være aktive på det tidspunkt, der passer dem bedst, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Nemt at booke tid

Det er virksomheden Wannasport, der står for udlejningen af baner og haller. Har man lyst til at hive tre af vennerne med til et spil badminton, kan man booke en bane enten via Wannasports hjemmeside, eller man kan hente deres app. Begge steder får man et hurtigt overblik over de muligheder, der er for eksempelvis at leje en badmintonbane. Der vil også stå, hvis du selv skal medbringe noget, for eksempel ketsjer og fjerbolde.

Det er også i app’en eller på hjemmesiden man betaler, og når man har betalt, modtager man en kode, som skal bruges til at låse sig ind i hallen.

Wannasport kan aflæse Frederikssund Kommunes bookingsystem og kan dermed finde de tider, hvor hallerne står ledige. Der vil derfor ikke blive taget tid fra de foreninger, der bruger hallerne, ligesom der ikke vil opstå dobbeltbookinger. Tiderne vil fortsat blive fordelt til foreningerne først, og derefter kan borgerne booke hallerne i den overskydende tid.

- Det er selvfølgelig en vigtig forudsætning, at idrætsforeningerne stadig vil få tildelt tid i hallen som før, og at der ikke bliver taget tid fra dem, fordi vi åbner for, at borgere kan bruge hallerne noget mere, siger John Schmidt Andersen.

Her kan man leje sig ind

Der bliver flere forskellige steder, man kan leje sig ind i prøveperioden. Det giver også forskellige muligheder for træning. I prøveperioden er følgende faciliteter med:

  • Slangerup Idræts- og Kulturcenter, Hal 1, 2, 3 og 4 samt to kunsttennisbaner.
  • Frederikssund Hallen, Hal A og B
  • Slangerup Administrationscenter, Gymnastiksal
  • Slangerup Skole, afd. Lindegaard, Gymnastiksal
  • Trekløverskolen afd. Marienlyst, Multihal
  • Fjordlandsskolen afd. Skuldelev, Stor hal

Den præcise dato for, hvornår man kan begynde at booke haller eller baner er endnu ikke klar, men vil blive meldt ud her på hjemmesiden og på Facebook.

Prøveperioden vil være i oktober, november og december.

Hvis man skulle få lyst til et slag badminton med vennerne, kan man i de kommende tre måneder leje en bane i en hal. Foto: Kenneth Jensen.Hvis man skulle få lyst til et slag badminton med vennerne, kan man i de kommende tre måneder leje en bane i en hal.

Foto: KEJE