Frederikssund Kommunes logo
4. september 2017

Første spadestik tages til Vinge C

I slutningen af juni 2017 kunne Frederikssund Kommune offentliggøre milliardaftalen med AP Pension om etablering af Vinge Centrum. Nu tager parterne næste skridt i processen, når Frederikssund Kommune, MT Højgaard og AP Pension inviterer til første spadestik på den nye bydel.

- Det er en ganske særlig dag, når vi kan stikke spaden i jorden og dermed sætte gang i byggeriet af Vinge Centrum. Dermed kommer vi et skridt nærmere opfyldelsen af Byrådets vision om en ny bæredygtig by med plads til 20.000 indbyggere placeret med gode forbindelser til både hovedstadsområdet og resten af Sjælland, siger borgmester John Schmidt Andersen (V).

Alle kan være med

Alle interesserede borgere inviteres til at være med til arrangementet, der foregår mandag den 11. september kl. 14:30 på St. Rørbækvej (se kort nedenfor). Her vil der  være taler, kaffe, kage og naturligvis det første spadestik. Alle, som ønsker det, vil få mulighed for at være med til at tage et spadestik – enten kan man låne en spade eller man kan medbringe sin egen.

Programmet er som følger (ca.-tider):

14:30: Velkomst og tale v. borgmester John Schmidt Andersen.

14:35: Tale v. Jesper Nordby, Koncerndirektør i MT Højgaard.

14:40: Tale v. AP Ejendomme.

14:50: 1. spadestik tages.

15:00: Kage og kaffe i teltet.

15:30: Tak for i dag.

Vinge Centrum

Realiseringen af Vinge Centrum indebærer blandt andet etablering af 150.000 etagemeter byggeri i op til otte etagers højde, der skal give et højt og tæt bycentrum med masser af natur mellem bygningerne. Der skal etableres både eje- og lejeboliger, erhvervslejemål, detailhandel og byggeri til offentlige formål.

Vinge C vil også komme til at indeholde den prisbelønnede nye S-togsstation (færdig i 2019) tegnet af Henning Larsen Arkitekter A/S med tilhørende landskabsbro. 

Første spadestik til Vinge C.

Klik for større billede.
Det første spadestik bliver taget på marken ved St. Rørbækvej. Nærmeste adresse er St Rørbækvej 3, 3600 Frederikssund. Herfra bevæger man sig mod nord indtil man kommer til det opstillede telt.

Der vil være skiltet med parkeringsmuligheder i den ene side af St. Rørbækvej. Vær opmærksom på, at der kan blive trængsel, hvis man ankommer i bil. Derfor opfordres alle, som har muligheden, til at tage cyklen eller komme til fods.