Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
15. september 2017

Fodbold til flere

Fodbold har mange gode egenskaber og derfor er et samarbejde mellem fodboldklubber og kommuner en god alliance. Det kan man høre mere om på konferencen ”Fodbold til flere”.

Konferencen er en del af den velfærdsalliance, som Frederikssund Kommune, Syddansk Universitet og DBU/DBU Sjælland har indgået. Den indebærer blandt andet et tæt samarbejde om fodboldprojekter til gavn for kommunens borgere. Alliancen indebærer en intention om at samarbejde om og udvikle projekter inden for sundhed, inklusion og skoleområdet. Alt sammen med fodbold som omdrejningspunkt og i samarbejde med fodboldklubber.

Med baggrund i velfærdsalliancen inviterer parterne til en konference, som indeholder inspiration til, hvorfor og hvordan samarbejder mellem fodboldklubber og kommuner kan bidrage til at løfte kommunale velfærdsopgaver.

Målgruppen for konferencen er repræsentanter fra kommuner (medarbejdere, konsulenter, chefer og politikere) samt repræsentanter for fodboldklubber. Men skulle man ikke være en del af målgruppen, men alligevel finde konferencen interessant, er man selvfølgelig meget velkommen til at tilmelde sig.

Konferencen finder sted tirsdag den 26. september klokken 9.30 til 15.45 i Slangerup Idræts- og Kulturcenter. Det koster 150 kroner at deltage.

Man skal tilmelde sig konferencen, og der er tilmeldingsfrist onsdag den 20. september klokken 12. Da der er et begrænset antal pladser, vil tilmeldingen blive lukket, når det maksimale deltagerantal er nået.

Program

9.30 Morgenbrød, frugt, kaffe/the

10.00: Velkomst – Hvorfor skal fodbolden være en del af noget større?

10.25: Velfærdsalliance som ramme for kommunale velfærdsydelser

10.40: Hvornår og hvordan kan kommuner i højere grad indtænke foreningslivet i velfærdsopgaver – til gavn for begge parter?

11.00: Sådan startede vi ”momseholdet”

11-20: Evidensbaserede fodboldkoncepter i skole, klub og kommune – FIFA 11 for Health, FIT FIRST, Fodbold Fitness og FC Prostata

12.30: Frokost

13.15: Kit på eller deltag;

  1. a) Fodbold Fitness – sådan tilrettelægges et FF-træningsforløb
  2. b) FIFA 11 for Healt – sådan skaber vi øget bevidsthed om sundhed og trivsel for skolebørn

14.00: Cases fra virkeligheden

  1. a) Fodbold på skoleskemaet
  2. b) Fodbold som kommunal sundhedsfremme
  3. c) Fodbold som redskab i arbejdet med udsatte grupper

15.30: Afslutning

Velfærdsalliancen mellem Frederikssund Kommune, DBU, DBU Sjælland og Syddansk Universitet skal blandt andet styrke indsatser på børne- og ungeområdet, sundhed og inklusion ved hjælp af fodbold. Foto: Kenneth Jensen.Velfærdsalliancen mellem Frederikssund Kommune, DBU, DBU Sjælland og Syddansk Universitet skal blandt andet styrke indsatser på børne- og ungeområdet, sundhed og inklusion ved hjælp af fodbold. 

Foto: KEJE.