Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
22. september 2017

16 handicapboliger indviet

Som en udløber af budgetforliget for 2017 er det tidligere botilbud på Frederiksborgvej – Haven – blevet renoveret, så det lever op til moderne standarder for handicapvenlige boliger. Kort før sommerferien blev boligerne taget i brug og omdøbt til Lunden, og det blev markeret med en officiel indvielse fredag den 22. september.

Formanden for pårørenderådet, Randi Mørck, holder tale ved indvielsen mens borgmester John Schmidt Andersen (tv) og formanden for sundhedsudvalget, Jesper Wittemburg (i midten) ser tilFormanden for pårørenderådet, Randi Mørck, holder tale ved indvielsen mens borgmester John Schmidt Andersen (tv) og formanden for sundhedsudvalget, Jesper Wittemburg (i midten) ser til.

Moderne rammer

- Jeg håber, at beboerne, de pårørende og medarbejderne alle bliver glade for de nyrenoverede boliger og fællesrum. Jeg er i hvert fald personligt glad for, at vi som kommune kan tilbyde støtte og hjælp til denne målgruppe i mere moderne og tidssvarende rammer, sagde borgmester John Schmidt Andersen (V) ved indvielsen.

Og formanden for Sundhedsudvalget Jesper Wittemburg (A) supplerede:

- Det er dejligt, at vi i udvalget kunne være med til at afslutte det arbejde, som det tidligere udvalg startede. Det er en stor festdag i dag, og det glæder mig, at vi kunne efterkomme ønsket om nye og mere tidssvarende boliger.

Herefter udbragte udvalgsformanden sammen med beboerne og de mange gæster et trefoldigt leve for Lunden.

Efter hurraråbene var der lejlighed til en skål mellem politikere, medarbejdere og beboere.Efter hurraråbene var der lejlighed til en skål mellem politikere, medarbejdere og beboere.

Pårørenderådet tilfreds

Beboerne på Lunden boede tidligere på Lundebjergvej 78, hvor der igennem en årrække var kritik af de fysiske forhold. Formanden for pårørenderådet ved Lunden, Randi Mørck, er godt tilfreds med de nye større boliger på Frederiksborgvej og ikke mindst med flytningen:

- Beboerne er faldet godt til her. Det skyldes blandt andet, at der er gjort et stort pædagogisk arbejde for at forberede flytningen. Derfor er det gået så godt, fortæller hun.

Beboerne har inden indflytningen været på besøg for at se stedet, og der er blevet vist billeder og talt meget om flytningen, inden den fandt sted for at forberede beboerne bedst muligt.

- En stor tak til politikerne og kommunen men også til medarbejderne og ledelsen på Lunden for den måde flytningen er blevet håndteret på, siger Randi Mørck.

Større boliger

Ole Kysters datter, Kristina Choi Kyster, er en af beboerne på Lunden, og han er på sin datters vegne godt tilfreds med det nye sted:

- Nu er hun faldet godt til og alle beboerne kender jo hinanden. Personalet her gør rigtig meget for at aktivere Kristina. De har blandt andet lige været en tur på Bornholm, fortæller Ole Kyster. Samtidig glæder han sig over, at forholdene på Lundebjergvej nu er skiftet ud med Lundens større boliger med eget bad og toilet.

Værelserne på Lunden er noget større og lysere end på beboernes tidligere bosted. Samtidig har de fået eget bad og toilet.Værelserne på Lunden er noget større og lysere end på beboernes tidligere bosted. Samtidig har de fået eget bad og toilet.

Plads til 16 voksne

Med flytningen til Frederiksborgvej 4 er der både boligmæssigt og pædagogisk skabt nye rammer for et mere moderne og tidssvarende tilbud. Botilbuddet har plads til 16 voksne beboere med udviklingshæmning, som har behov for omfattende støtte og for nogle beboeres vedkommende mere plejekrævende behov samt hjælpemidler.

Efter talerne var det tid for beboerne til at nyde en god frokost under åben himmel i gårdhaven udenfor boligerne.Efter talerne kunne beboerne nyde en god frokost under åben himmel i gårdhaven udenfor boligerne.

De 16 nyrenoverede handicapvenlige boliger har også egen lille terasseDe 16 nyrenoverede handicapvenlige boliger har også egen lille terasse.