Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
4. oktober 2017

Valg til Ældrerådet

Ældrerådet er et partipolitisk neutralt, folkevalgt råd, der repræsenterer alle borgere over 60 år. Byrådet skal høre Ældrerådet i alle anliggender, der vedrører kommunens ældre. Det betyder, at Ældrerådet kan beskæftige sig med og udtale sig om ethvert emne indenfor ældreområdet.

Den 21. november 2017 er der valg til Ældrerådet. Rådet består i Frederikssund Kommune af ni medlemmer og et antal suppleanter, der vælges af og blandt kommunens borgere, som er fyldt 60 år. Du skal altså være fyldt 60 år og være bosiddende i Frederikssund Kommune for at kunne stemme til Ældrerådsvalget.

Der bliver udsendt valgkort, og valget holdes på samme dag og på samme valgsteder som kommunal- og regionsrådsvalget.

Valgmøde den 12. november

Af Ældrerådets hjemmeside fremgår det, at der er opstillet 17 kandidater til Ældrerådet. Heraf skal vælges de 9 personer, som skal udgøre kommunens Ældreråd i de næste 4 år. Der er på nuværende tidspunkt planlagt afholdelse af et valgmøde på Lundebjerggård den 12. november 2017 kl. 14-16, hvor de opstillede kandidater vil besvare spørgsmål fra deltagerne i salen.

Slip for køen på valgdagen

Til Ældrerådsvalget kan du afgive brevstemme fra den 10. oktober og frem til den 17. november 2017. Du skal medbringe gyldig legitimation.

Her kan du stemme
Du kan afgive din stemme i Borgercenteret, Torvet 2, 3600 Frederikssund på følgende tidspunkter:

Mandag kl. 9-15
Tirsdag Lukket
Onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 9-14

Tirsdag den 10. oktober vil der dog være ekstraordinært åbent i Borgercenteret fra kl. 9 til kl. 15 men KUN for modtagelse af brevstemmer.
Fra den 16. oktober til og med den 16. november 2017 kan man også afgive brevstemme på bibliotekerne i den betjente åbningstid.

For handicappede

For at øge tilgængeligheden til valghandlingen for handicappede vil der være mulighed for at bruge sorte filtpenne og lup i stemmeboksene på de 4 biblioteker og i en af stemmeboksene i Borgercenteret. I Borgercenteret er der herudover opsat hæve-/sænkebord, som kan benyttes ved afgivelse af brevstemme. Hvis du ønsker at bruge faciliteterne for handicappede, så giv besked til den medarbejder, der udleverer stemmematerialet på stedet.

På Frederikssund Kommunes hjemmeside kan du læse mere om Ældrerådet.

Der er valg til Ældrerådet samme dag som til Byråd og Regionsråd.Der er valg til Ældrerådet samme dag som til Byråd og Regionsråd.