Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
10. oktober 2017

Så er det lige før…

Frederikssund Bibliotekernes læsefestival ORD over FJORD løber af stablen 12.-15. oktober. Læsefestivalen byder på et spændende program med noget for enhver smag.

Mange kendte og populære forfattere lægger deres vej fordi Frederikssund, hvor de vil fortælle om deres forfatterskab og møde deres læsere. Det er navne som f.eks. Tom Buk-Swienty, Katrine Marie Guldager, Søren Ulrik Thomsen, Lars Kjædegaard, Abdel Aziz Mahmoud, Ane Riel og mange flere.

- Formålet med læsefestivalen er at øge interessen for læsning og litteratur og gøre opmærksom på, hvilke oplevelser den enkelte får gennem læsning. Vi vil med ORD over FJORD formidle at læsning er vigtig, læsning er sjovt, læsning giver stof til eftertanke og læsning beriger, siger bibliotekschef Kirstine Lundsgaard.

Men festivalen byder også på de lidt mere skæve tilgange til læsning og litteratur.

En uuuuhyggelig aften for de 9-12 årige

Fredag d. 13. oktober kl. 17.30-19 på Frederikssund Børnebibliotek byder på ægte uhygge.

Overlev en uhyggelig aften med bl.a. blodig sminke, sår og skrammer. Få dit ansigt forvandlet til et monster, en zombie eller måske en gyselig heks. Du kan også deltage i gyselige aktiviteter, og måske kan du gætte, hvad der er i bibliotekets klamme kasser.
Kl. 18.30-19 læser børnebogsforfatteren Henrik Einspor op af nogle af sine uhyggelige gyserhistorier og sender alle hjem på et godt gys.

Der er også lidt at spise til dem, der tør komme.

Det er gratis at deltage, men husk tilmelding på www.bibliotekerne.frederikssund.dk

Godnatlæsning for voksne

Lørdag d. 14. oktober kl. 20.30-22.30 på Frederikssund Bibliotek er der godnathistorie.

Efterårsmørket sænker sig, men på biblioteket finder du denne aften lys og varme helt til sengetid. Læn dig tilbage på et blødt underlag af puder og tæpper, og lyt til højtlæsning af tekster om søvn akkompagneret af dæmpet baggrundsmusik.

Bibliotekarerne tænder op i pejsen og trækker i pyjamassen, og der vil desuden være mulighed for at købe en lille aftensjus - både alkoholisk og nonalkoholisk. 
Oplæsningen leveres af sanger og speaker Lars Attermann, mens DJ Emil Dall står for lydkulissen.

Billetter koster 30 kr. og bookes på www.bibliotekerne.frederikssund.dk

Citatbroderi og litteraturbanko

Har du lyst til at brodere et litterært citat? Det er der også mulighed for ved Frederikssund Bibliotekernes læsefestival. Det sker lørdag d. 14. oktober kl. 14-16, Kulturhuset Elværket, Frederikssund.

Biblioteket har masser af litterære citater parat – eller man kan komme med sit eget yndlingscitat. Vi har også alle materialerne, og står klar med vejledning, så man kan kaste sig ud i den kreative proces og få skabt et trendy broderi.

Det er gratis at deltage, men husk tilmelding på www.bibliotekerne.frederikssund.dk

En anden sjov og anderledes form for hygge og litteratur finder man ved søndagens litteraturbanko, der er for hele familien på tværs af generationer. Tallene er til lejligheden erstattet af kendte figurer fra børnebøgernes univers, og der er masser af fine præmier på spil.

Litteraturbanko foregår i Kulturhuset Elværket, Frederikssund søndag d. 15. oktober kl. 13.15-15. Det er gratis at deltage, men husk tilmelding på www.bibliotekerne.frederikssund.dk

Læs hele programmet for festivalen.

Festivalen ORD over FJORD finder sted den 12. til 15. oktober 2017.