Frederikssund Kommunes logo
27. oktober 2017

Opdatering om forhøjet vandstand på søndag

Seneste prognose fra DMI lyder på forhøjet vandstand på 133-135 cm over daglig vande i Roskilde Fjord søndag aften. Derfor udlægges der lørdag en watertube i Frederikssund og en omkring Kignæshallen i Jægerspris.

Weekendens kraftige blæsevejr med vindstød af stormstyrke får ifølge DMI’s seneste prognose vandstanden til at stige i Roskilde Fjord med 133 cm (måleren ved Frederikssund Syd) og 135 cm (måleren ved Kignæs Havn) søndag aften.

Derfor har beredskabet og kommunen fredag aften besluttet, at der lørdag midt på dagen bliver lagt en watertube (et mobilt dige) i Frederikssund ved J.F. Willumsensvej mod Strandvej og en watertube rundt om Kignæshallen i Jægerspris.

Det er i forvejen besluttet at åbne for sluserne i Sillebro Ådal i Frederikssund i weekenden, så bassinerne tømmes og får ledig kapacitet til at klare de øgede vandmængder.

I forhold til Isefjorden viser DMI's prognose 145 cm (måleren ved Kyndbyværket) forhøjet vandstand søndag aften, og kommunen har derfor besluttet, at der lørdag hen imod kl. 12.00 vil være fyldte sandsække til afhentning ved de to depoter ved henholdsvis Over Dråby Strand (lille strandvej ved p-pladsen) og Dalby Strandvej ved p-pladsen for enden af vejen.

Beredskabet og kommunen mødes lørdag eftermiddag og beslutter eventuelt andre foranstaltninger på baggrund af opdateret prognose fra DMI om vandstandene i fjordene. Efter dette møde bliver der informeret igen på Frederikssund Kommunes hjemmeside og Facebookside.