Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
6. oktober 2017

FessorLøb er sjov og aktiv matematik

Elever på Slangerup Skole afd. Lindegård havde i dag en ekstra sjov matematiktime. De fik nemlig besøg af Matematikfessoren, som inviterede eleverne ud til et Fessorløb. Løbet kombinerer matematik og bevægelse på en sjov måde.

Matematikfessoren var en populær herre, da han kom og delte lidt sødt ud til børnene. Men det hele handlede ikke om at stille lækkersulten - næsten tværtimod. Det handlede nemlig om at bevæge sig, mens man lærer matematik. Og bevægelse var der, da eleverne skulle løbe rundt med deres telefoner og tablets og finde 15 Fessor-figurer med QR-koder, der ledte dem ind til opgaver, der skulle løses i en app. Børnene kan løse opgaverne hver for sig eller i grupper.

Matematikfessor deler lidt sødt ud til børnene.Matematikfessor deler lidt sødt ud til børnene.

Mens eleverne løb rundt til opgaverne, stod Matematikfessor klar til at hjælpe, hvor der blev brug for det.

MatematikFessor er ikke kun en figur, der kan besøge eleverne. Det er også en online portal, som bruges i matematikundervisningen. Det nye FessorLøb er udviklet for at skabe en blanding af fysisk aktivitet og udregning af matematikopgaver. Slangerup Skole afd. Lindegård har været pilotskole på projektet, men med tiden vil alle skoler i Frederikssund Kommune få mulighed for at lave FessorLøb.

Eleverne løste matematikopgaver på ipads og telefoner.Eleverne løste matematikopgaver på ipads og telefoner.

Matematikfessoren var klar til at hjælpe, hvis der var behov for det.Man kan få brug for lidt hjælp. Heldigvis var både lærere og Matematikfessoren klar til at hjælpe, hvis der var behov for det.