Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
30. oktober 2017

Fælles Elevråd fordeler 100.000 kroner

Det fælles elevråd har sammen fordelt 100.000 kroner til gode projekter på skolerne. Elevrådet har selv valgt vigtige indsatsområder, som projekterne skulle leve op til.

Stemningen var god, da det fælles elevråd var samlet mandag formiddag i Byrådssalen på rådhuset i Frederikssund. Sammen gennemgik de 12 forskellige projekter, som skolerne har ønsket penge til. I alt var der søgt midler for i alt 225.000 kroner, og det var op til Fælles Elevråd at finde de projekter, som skulle have del i de 100.000 kroner, elevrådet kunne dele ud.

Fælles Elevråd var samlet for at fordele 100.000 kroner til projekter, som skolerne har ønsket støtte til.Fælles Elevråd var samlet for at fordele 100.000 kroner til projekter, som skolerne har ønsket støtte til.

Det var især trivsel og læring, som elevrådet vægtede højt. Derfor valgte blandt andet at give penge til reparation af stole i klasserne på Slangerup Skole, mere varierede indearealer på Jægerspris Skole og et forløb om antimobbestrategier og trivsel inklusive et foredrag med Peter Mygind på Fjordlandsskolen. Men også projekter som renovering af legehuse og nye små fodboldmål til Ådalens Skole samt nye cykler til Kærholm fik tildelt penge.

Hver skole fremlagde sine ønsker, så alle i elevrådet kendte både ønske og baggrund, og så der kunne stilles spørgsmål eller forslag. Der kom mange gode forslag, blandt andet at man kunne søge penge hos sponsorer, lave loppemarkeder og bilvask for at samle penge ind og meget mere.

Til sidst blev de 100.000 kroner fordelt ved at eleverne talte sig frem til, hvilke projekter, de syntes, var vigtige. Eleverne var gode til at lytte til de andre skolers projektforslag, og ikke kun tage hensyn til egne ønsker.

Eleverne arbejdede koncentreret og lyttede til hinanden, da de forskellige projektforslag blev fremlagt.Eleverne arbejdede koncentreret og lyttede til hinanden, da de forskellige projektforslag blev fremlagt.

Borgmester John Schmidt Andersen var med, da eleverne skulle diskutere projekterne og fordele pengene. Og han var imponeret over elevernes arbejde.

- Jeg synes, det har været en rigtig god proces og meget behagelig. Eleverne lyttede til hinanden, kom med gode ideer og talte pænt om alle projekterne. Og så synes jeg, at det var flot, at der blev tænkt på, hvilke projekter, der kunne gøre mest gavn her og nu fremfor at få penge til ens egen skoles projekt. Jeg synes bestemt, at alle i det fælles elevråd kan være stolte af deres arbejde i dag, sagde John Schmidt Andersen efter dagens møde.

Borgmester John Schmidt Andersen deltog i en del af mødet og hilste pænt på alle eleverne. Her hilser han på nogle af eleverne og deres lærere fra Kærholm.Borgmester John Schmidt Andersen deltog i en del af mødet og hilste pænt på alle eleverne. Her hilser han på nogle af eleverne og deres lærere fra Kærholm.

Det fælles elevråd består af elever fra alle Frederikssund Kommunes seks folkeskoler. Eleverne er alle med i elevrådet på deres egen skole. På mødet blev der også valgt en ny formand for Fælles Elevråd, og det blev Mehmet Kahraman fra Trekløverskolen.

Borgmester John Schmidt Andersen syntes, at eleverne arbejdede rigtig godt og var gode til at tale sammen om, hvordan pengene skulle fordeles.Borgmester John Schmidt Andersen syntes, at eleverne arbejdede rigtig godt og var gode til at tale sammen om, hvordan pengene skulle fordeles.