Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
4. oktober 2017

Der er valg til Byråd og Regionsråd den 21. november

Hvert fjerde år bliver der holdt valg til kommuner og regioner i Danmark. Valgdatoen er den 21. november 2017, hvor du som borger i Frederikssund Kommune kan være med til at vælge de 23 medlemmer til Frederikssund Byråd og de 41 medlemmer til Regionsrådet i Region Hovedstaden.

Slip for køen på valgdagen

Ønsker du ikke at møde op på et valgsted på valgdagen, kan du afgive brevstemme fra den 10. oktober og frem til den 17. november 2017. Du kan afgive din stemme i hvilken som helst kommune i Danmark, og det er ikke nødvendigt at have modtaget valgkortet forinden. Du skal blot medbringe gyldig legitimation.

Her kan du stemme

Du kan afgive din stemme i Borgercenteret, Torvet 2, 3600 Frederikssund på følgende tidspunkter:

Mandag kl. 9-15
Tirsdag Lukket
Onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 9-14

Tirsdag den 10. oktober vil der dog være ekstraordinært åbent i Borgercenteret fra kl. 9 til kl. 15 men KUN for modtagelse af brevstemmer.
Fra den 16. oktober til og med den 16. november 2017 kan man også afgive brevstemme på bibliotekerne i den betjente åbningstid.

For handicappede

For at øge tilgængeligheden til valghandlingen for handicappede vil der være mulighed for at bruge sorte filtpenne og lup i stemmeboksene på de 4 biblioteker og i en af stemmeboksene i Borgercenteret. I Borgercenteret er der herudover opsat hæve-/sænkebord, som kan benyttes ved afgivelse af brevstemme. Hvis du har brug for at bruge faciliteterne for handicappede, så giv besked til den medarbejder, der udleverer stemmematerialet på stedet.

Valgret (stemmeret)

Man kan stemme til valget, hvis man på valgdagen er fyldt 18 år, har fast bopæl i kommunen og herudover enten er dansk statsborger, statsborger i et andet EU-land, Island eller Norge eller uden afbrydelse har boet mindst tre år i Danmark, Grønland eller på Færøerne.

Fra 1/7 2016 gælder valgretten til kommunale og regionale valg også for personer, der er sat under værgemål og har fået frataget deres retlige handleevne efter værgemålslovens §6. 

Læs mere

www.frederikssund.dk/valg kan du læse mere om valget. Her kan du blandt andet se, hvordan du skal forholde dig hvis du flytter i november.

Kommuner og regioner fører kampagne for at øge valgdeltagelsen.Kommuner og regioner fører kampagne for at øge valgdeltagelsen.