Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
9. november 2017

Vinderforslaget til det nye børnehus i Skibby er nu fundet

Det nye børnehus i Skibby bliver et moderne hus med gode rum både indendørs og udendørs.

Vinderne af totalentreprisen er den lokale virksomhed Bang Nielsen A/S. Der var kommet i alt fem bud, men udvalgskomiteen, der bestod af Uddannelsesudvalget, valgte altså forslaget fra Bang Nielsen A/S.

- Det er et rigtig flot vinderforslag, som vil give os et børnehus med mange muligheder i. Bygningen er delt op i fire klynger og det får det store hus til at føles mindre. Der er mange gode rum med forskellige loftshøjder og farver. Det giver børnene mange sanseoplevelser, når de bevæger sig rundt i bygningen. Det bliver i det hele taget et rigtig flot og spændende børnehus, fortæller Anne-Mette Risgaard Schmidt, formand for Uddannelsesudvalget.

Det er Bang Nielsen A/S, der har udviklet projektet sammen med Nordic Office of Architecture, VEGA landskab og rådgivende ingeniører Hundsbæk og Henriksen.

- Vi er glade for, at vi er lykkedes med endnu en gang at blive udvalgt til at bygge et betydende byggeri for Frederikssund Kommune. Vi har i konkurrenceprocessen anvendt hele vores brede erfaring med vores egenproduktion af murer, beton, tømrer og snedker, og opfører således hovedparten af huset med vores eget mandskab. Vi glæder os til endnu et frugtbart samarbejde med Frederikssund Kommune og ser frem til at kunne aflevere et helt nyt børnehus i Skibby primo 2019, siger Henrik Jørgensen, teknisk direktør og partner i Bang Nielsen A/S.

Plads til kreativitet

Bygningen, der skal være den daglige ramme for børn i 0 til 6 års alderen, vil bestå af fire klynger, der er forbundet tæt. Facaderne bliver beklædt med træ, og det vil få bygningen til at passe godt ind i landskabet med skoven tæt på. Huset bygges af bæredygtige materialer, jordvarme vil blive udnyttet til opvarmning af rummene og af vand, og ovenlysvinduer vil give masser af dagslys. På taget vil der være 60 kvadratmeter sydvendte solcellepaneler. Alt dette betyder, at huset vil få et lavt energiforbrug.

Facaden på det nye børnehus i Skibby bliver beklædt med træ, så huset falder flot ind i sine omgivelser.Facaden på det nye børnehus i Skibby bliver beklædt med træ, så huset falder flot ind i sine omgivelser. 

En af klyngerne er for de mindste legestuebørn, mens to andre er til børnehavebørnene. Den sidste klynge er et fællesområde med køkken, to aktivitetsrum og kontorfaciliteter.

De to klynger til børnehavebørn vil hver have to grupperum, hvor børnene opholder sig til dagligt, men der vil også være to aktivitetsrum. De kan bruges til eksempelvis længerevarende kreative forløb med en mindre gruppe børn.

- Jeg er med tilfreds med, at vi nu får gang i byggeriet af et nyt og moderne børnehus i Skibby efter mange års snak om det. Det vil helt sikkert blive til glæde for mange børn og forældre, siger Anne-Mette Risgaard Schmidt.

Vinderforslaget bliver præsenteret for byrådet den 29. november, hvor byrådet skal godkende økonomien i projektet og frigive midlerne til det. Herefter kan der indgås kontrakt med totalentreprenøren og byggeriet kan gå i gang.

Illustration af et af grupperummene i det nye børnehuse i SkibbyIllustration af et af grupperummene i det nye børnehuse i Skibby. Illustrationer: Nordic Office of Architecture