Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
20. november 2017

Velbesøgt genåbning af Slangerup Svømmehal

Den gode stemning prægede genåbningen af Slangerup Svømmehal lørdag formiddag. Cirka 200 borgere var mødt op for at fejre, at svømmehallen nu igen kan åbne dørene til bassinerne.

Slangerup Svømmehal havde indbudt til officiel genåbning klokken 10, og her bød borgmester John Schmidt Andersen alle de fremmødte velkommen tilbage til en svømmehal, hvor meget er blevet renoveret i de sidste fem måneder. Han takkede alle, der har været involveret i renoveringen. Men han fremhævede også, hvor godt et sted Slangerup Kultur- og Idrætscenter (SIK) er.

- Der er en stor sammenhængskraft ved at have mange foreninger samlet omkring SIK. Det er vigtigt for både foreninger og borgere, at have et sted, hvor man kan mødes om at være aktive. Tak til foreningslivet og de mange frivillige, der fylder de gode faciliteter ud med socialt samvær og fysisk aktivitet, sagde John Schmidt Andersen.

Borgmester John Schmidt Andersen bød de mere end 150 fremmødte borgere velkommen tilbage til Slangerup Svømmehal.Borgmester John Schmidt Andersen bød de mere end 150 fremmødte borgere velkommen tilbage til Slangerup Svømmehal.

Der er blandt andet blevet skiftet vandbehandlingsanlæg og ventilationsanlæg, og så er der renoveret i både omklædning og bad. For at fejre genåbningen har svømmehallen haft gratis adgang hele weekenden og det tilbud har knap 500 vandglade borgere benyttet sig af.

Glade svømmeklubber og godt samarbejde

Formanden for Slangerup Svømmeklub glædede sig meget over, at svømmehallen nu er åben igen og klubben kan vende tilbage til deres gamle rammer.

- Nu står vi endelig her. Mange måneders ventetid i spænding er slut og om lidt går dørene op og Slangerup Svømmehal er åben igen. Vi i bestyrelsen har glædet os, og det samme har alle vores medlemmer, og det var en stor lettelse, da vi fik den endelige besked om, at tidsplanen holdt, sagde Anne-Marie Eriksen, formand for Slangerup Svømmeklub. Hun takkede også både idrætsinspektøren og personalet i Frederikssund Kommune for at inddrage klubben i renoveringen.

Formand for Slangerup Svømmeklub, Anne-Marie Eriksen, og svømmeleder i klubben, Laila Holmskov, glædede sig over at vende tilbage til Slangerup Svømmehal efter fem måneder væk fra den.Formand for Slangerup Svømmeklub, Anne-Marie Eriksen, og svømmeleder i klubben, Laila Holmskov, glædede sig over at vende tilbage til Slangerup Svømmehal efter fem måneder væk fra den.

Slangerup Svømmeklub har i forbindelse med renoveringen givet svømmehallen en del gaver. Det er blandt andet en ny vandrutsjebane, babylounge i svømmehallen, pusleborde i dameomklædningen, reol til håndklæder, opbevaring til forskellige remedier, nye malerier og ikke mindst nye startskamler.

- Jeg er utrolig glad for det eksemplariske samarbejde, der har været mellem Frederikssund Kommune og foreningerne i svømmehallen. Det er godt at se, hvordan vi i kommunen kan sikre, at rammerne er af en god kvalitet og overholder de krav, der er på området, mens foreningerne bidrager til gode oplevelser for brugere af svømmehallen. Det er de generøse gaver fra Slangerup Svømmeklub et flot eksempel på, fortalte John Schmidt Andersen efter talerne.

En historie om frivillige

Slangerup Familie Svøm var også glade for, at svømmehallen nu er åben igen. Det fortalte Bent Jacobsen, der er mangeårigt medlem af klubben. Han fortalte om dengang, svømmehallen blev bygget af frivillige ildsjæle som et friluftsbad, og hvordan den gennem tiden har haft skiftende ejere, indtil den blev kommunal.

- Vi er glade for, at der er foretaget en renovering af bad, omklædning og tekniske installationer. Vi håber, at svømmehallen kan holde mange år endnu til gavn for alle brugere, både klubber og offentligheden fra både Slangerup og den øvrige del af Frederikssund Kommune, sagde Bent Jacobsen.

Bent Jacobsen er medlem af Slangerup Familie Svøm og han fortalte blandt andet om dengang, svømmehallen var et friluftsbad, oprettet af frivillige.Bent Jacobsen er medlem af Slangerup Familie Svøm og han fortalte blandt andet om dengang, svømmehallen var et friluftsbad, oprettet af frivillige. 

Knap 500 vandglade borgere har besøgt Slangerup Svømmehal i weekenden, hvor der var gratis adgang. Knap 500 vandglade borgere har besøgt Slangerup Svømmehal i weekenden, hvor der var gratis adgang.

Svømmehallen har blandt andet fået skiftet vandbehandlings- og ventilationsanlæg, og så har omklædning og bad også fået en renovering.Svømmehallen har blandt andet fået skiftet vandbehandlings- og ventilationsanlæg, og så har omklædning og bad også fået en renovering.

Fotos: Frederikssund Kommune