Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
17. november 2017

Første træer plantet i Nordmandsskoven

Fredag den 17. november blev sløret løftet for navnet til den nye skov, som Naturstyrelsen skal plante lige nord for Nordmandsmosen ved Skibby, og samtidig blev de første træer plantet. Borgmester John Schmidt Andersen afslørede, at navnet på skoven bliver Nordmandsskoven. Frederikssund Kommune havde bedt borgerne om navneforslag, og flere borgere havde foreslået netop dette navn.

Hundeskov og løberuter

- Skoven bliver med både nåletræer og løvtræer, men også med store åbne arealer. Derfor vil vi i de kommende år kunne opleve et nyt område med stor biodiversitet og rekreative muligheder som en hundeskov, løberuter, hjertesti og mulighed for at køre på mountainbike eller bare gå en helt almindelig tur i skoven, sagde borgmester John Schmidt Andersen.

DNA fra Kongeegen

Derefter plantede han de første træer i Nordmandsskoven sammen med Tina Tving Stauning og Jørgen Bech fra Skovrejsningsrådet, Peter og Birgit Rohleder, som havde foreslået navnet til skoven, samt repræsentanter fra naturstyrelsen. Et af træerne er et egetræ med dna fra Kongeegen ved Jægerspris, som Frederikssund Kommune har fået af Frederik den 7. Stiftelse.

Indtil videre fylder de nyplantede træer ikke meget, men i april 2018 tager plantningen fart, når Naturstyrelsen planter de resterende ca. 30 hektar til med skov.

Formålet med tilplantningen af området øst for Skibby er dels at beskytte grundvandet i området og dels at skabe et nyt rekreativt område. Der er således tidligere på året holdt borgermøde om hvilke funktioner den kommende skov skal byde på.

Borgmester John Schmidt Andersen (tv) fik hjælp af Tina Tving Stauning (m. rødt tørklæde og Peter og Birgit Rohleder til at plante det første egetræ i Nordmandsskoven. Bagest ses Jørgen Bech, der også har været med i Skovrejsningsrådet.Borgmester John Schmidt Andersen (tv) fik hjælp af Tina Tving Stauning (m. rødt tørklæde og Peter og Birgit Rohleder til at plante det første egetræ i Nordmandsskoven. Bagest ses Jørgen Bech, der også har været med i Skovrejsningsrådet.

Skovens navn blev afsløret.Skovens navn blev afsløret.