Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
13. november 2017

Første træer i ny skov plantes

For lidt over et år siden besluttede Frederikssund Byråd at overdrage et kommunalt ejet areal i Skibbys østlige udkant til Naturstyrelsen, med henblik på at området bliver plantet til med skov. Formålet med skovrejsningen er blandt andet at sikre de store drikkevandsressourcer, som findes i området, samt at skabe et nyt rekreativt område til gavn for kommunens borgere.

Graver nye skovsøer

Den nye skovs arealer er på 28 hektar (280.000 kvm.), og Frederikssund Kommune er allerede gået i gang med at grave skovsøer i området nord for Nordmandsmosen i Skibby. Derfor vil man kunne se aktivitet med gravemaskiner på arealerne, hvor kommunen graver vandhuller og fritlægger dræn, inden skoven skal plantes.

Første træer plantes

Fredag den 17. november bliver skovens navn afsløret og samtidig bliver de første egetræer, som kommunen har fået fra Frederik D. 7. Stiftelse, plantet af borgmesteren m. fl. Det er egetræer med dna fra de gamle ege i Jægerspris Nordskov. Om der så også dukker brølende kronhjorte op ved skovsøerne vil tiden vise. Det sker alt sammen kl. 14 ved spejderhytten ved Nordmandsmosen, og Frederikssund Kommune byder ved samme lejlighed på lidt til ganen.

Den nye skov skal plantes på et 28 hektar stort område nord for Nordmandsmosen ved Skibby.Den nye skov skal plantes på et 28 hektar stort område nord for Nordmandsmosen ved Skibby.