Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
2. november 2017

Bedre trafikafvikling på vej

I uge 44 har trafikanterne oplevet markant længere køer på vejene omkring Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund end normalt. Flere initiativer skal nu forbedre den trafikale situation.

Enhver bilist fra Hornsherred med ærinde i Frederikssund har i løbet af uge 44 oplevet at sidde i kø i meget længere tid end normalt. Både oprydning efter stormen Ingolf og et færdselsuheld har i løbet af ugen været medvirkende til den langsomme trafikafvikling, men også lyssignalerne har drillet. Den uholdbare situation fører nu til ændringer, der skal give mindre ventetid på vejene.

Lyssignaler

Kronprins Frederiks Bro og J. F. Willumsens Vej er statsveje som drives af Vejdirektoratet. Direktoratet har oplevet problemer med visse signaler, hvilket har været en medvirkende årsag til de lange køer. Efter henvendelse fra Frederikssund Kommune og en lang række bilister er Vejdirektoratet nu i gang med at udbedre lyssignalet samt at skabe forøget grøn-tid langs Willumsensvej for at skabe et bedre flow i trafikken gennem Frederikssund by. Frederikssund Kommune har opfordret Vejdirektoratet til at foretage de nødvendige tilpasninger hurtigst muligt. Vejdirektoratet har torsdag den 2. november sendt folk til Frederikssund for i første omgang at undersøge for evt. tekniske problemer.

Færgevej

På grund af vejarbejde på Færgevej har der været lukket for indkørsel til Færgevej fra J.F. Willumsensvej i uge 44. Frederikssund Kommune er nu i dialog med entreprenøren ved vejarbejdet om igen at åbne for indkørsel til Færgevej – forhåbentlig fra fredag den 3. november. På grund af vejarbejdet kan vejen kun åbnes i en bane, og trafikken på Færgevej vil derfor blive reguleret af et lyssignal. Dette signal vil om morgenen favorisere den indadgående trafik og om eftermiddagen den udadgående.

En genåbning af Færgevej vil også betyde, at arbejdet med renovering af vejen formentlig ikke kan holdes inden for tidsplanen, da entreprenørens arbejdsområde vil blive indskrænket betydeligt.

- Med disse ændringer forventer vi, at de trafikale forhold bliver forbedret væsentligt og meget hurtigt, så vi kan vende tilbage til normale tilstande på vejene omkring Kronprins Frederiks Bro, siger Kristian Nabe-Nielsen, der er direktør for Teknik, Miljø og Erhverv i Frederikssund Kommune.

Kø mod Kronprins Frederiks Bro.Kø mod Kronprins Frederiks Bro.