Frederikssund Kommunes logo
20. marts 2017

Ny museumsdirektør på Willumsens

Lisbeth Lund er ansat som ny museumsdirektør på J.F. Willumsens Museum og tiltræder stillingen den 1. april 2017. Hun er valgt i et felt af mange kvalificerede ansøgere.

Lisbeth Lund har et indgående kendskab til J.F. Willumsen – både til museet og til maleren. Hun har været ansat som museumsinspektør på museet siden 2005 og har været med til at udvikle museet til det velbesøgte sted, det er i dag. Siden den tidligere direktør, Annette Johansen, fratrådte sin stilling i januar, har Lisbeth Lund været konstitueret i stillingen.

I alt 26 søgte stillingen. Formanden for bestyrelsen for J.F. Willumsens Museum, Ole Find Jensen, glæder sig over de mange velkvalificerede ansøgere.

- Jeg er meget tilfreds med den store interesse, der har været for at søge stillingen som direktør for vores museum. Det har været dejligt, at have så mange kompetente mennesker at vælge i mellem. Nu ser jeg frem til at samarbejde med Lisbeth, og jeg glæder mig til den udvikling, som J.F. Willumsens Museum vil opleve i de kommende år. Lisbeth vil kunne bidrage til, at Willumsens ikke kun er et interessant museum nationalt, men også internationalt. Hun har et stort kendskab til det lokale samarbejde med billedskolen og talentudvikling, som Willumsen også står for. Så jeg er sikker på, at Willumsens fremover vil være et museum, som vi kan være stolte af, siger Ole Find Jensen.

Lisbeth Lund er 43 år og bor til daglig på Østerbro med sin mand og to børn. I de seneste 12 år har hun arbejdet på J.F. Willumsens Museum, og i perioder har hun været frikøbt til større samarbejdsprojekter, blandt andet med Undervisningsministeriets Styrelse for It og Læring. Nu ser hun frem til at tiltræde stillingen som direktør.

- Der er i tiden en utrolig opbakning til og interesse for Willumsens kunst og for museet, og den bølge glæder jeg mig til at ride videre på. Jeg ser meget frem til at starte i stillingen og udfolde museets kæmpe potentiale i samarbejde med Frederikssund Kommune, bestyrelsen og museets dygtige og dedikerede medarbejdere. Jeg vil lægge vægt på, at museet i fremtiden både er et sted for de lokale borgere med forskellige aktiviteter og arrangementer og et udstillingssted med relevante og interessante udstillinger, der appellerer til et nationalt og internationalt publikum, siger Lisbeth Lund.

Ud over Willumsens egne værker vil Lisbeth Lund give plads til den helt unge samtidskunst og til sanseudstillinger for børn, og så vil hun sætte mere spot på kunstværker af ældre dato i Willumsens private kunstsamling.

- Vi har haft et imponerende skarpt felt af kvalificerede ansøgere til stillingen og dem vi udvalgte til samtaler, var alle rigtig dygtige. Med Lisbeth får vi en visionær leder, som kan fortsætte den gode udvikling, som J.F. Willumsens Museum har været i de seneste år, siger Anders Munch Skovgren, Kultur- og fritidschef i Frederikssund Kommune.

Den nye museumsdirektør på J.F. Willumsens bliver Lisbeth Lund.Den nye museumsdirektør på J.F. Willumsens bliver Lisbeth Lund.