Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
2. marts 2017

Havnebadet i arkitektkonkurrence

Frederikssund Kommune udbyder en projektkonkurrence om udformning af det kommende Kultur- og Havnebad i Frederikssund.

Med en flot indsats fra Frederikssund Ny Initiativråd (FNI) lykkedes det i 2016 at få A.P. Møller Fonden til at bidrage økonomisk til etablering af et Kultur- og Havnebad, som bliver til stor glæde for borgere, gæster og turister. Badet vil få en central placering og skal være med til at skabe endnu mere liv i havnen med vandaktiviteter for alle aldre.

Byrådet har på sit møde 1. marts godkendt, at der udskrives en konkurrence om, hvordan kultur- og havnebadet skal udformes. Det gennemføres som et udbud af totalrådgiver for at sikre den bedst mulige løsning. En bedømmelseskomite skal vurdere de indkomne forslag og udpege en vinder. Komiteen vil bestå af Fritidsudvalget samt en repræsentant fra henholdsvis FNI og fonden.

Frederikssund Kommune er projektansvarlig, bygherre og ejer af det kommende Kultur- og Havnebad. Byrådet har på sit møde godkendt, at kommunen i den kommende tid kan få overdraget gavebreve og vilkårsskrivelser fra fonden og Friluftsrådet fra FNI.

A. P. Møller Fonden bidrager til projektet med 8,2 mio. kr., 300.000 kr. kommer fra Friluftsrådet, mens Byrådet har afsat knap 8,3 mio. kr. i anlægsmidler til projektet.

Konkurrencen bliver udbudt i begyndelsen af juni 2017.