Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
9. marts 2017

Fire talentklubber godkendt

Idrættens Talentråd har netop godkendt fire foreninger til at være talentklubber og blive en del af Frederikssund Kommunes støttekoncept inden
for talentudvikling. Det drejer sig om Slangerup Speedway Klub, Frederikssund Taekwondo Klub, Slangerup Svømmeklub og Brydeklubben Viking.

- Vi har godkendt fire foreninger til at være talentklub. De udvikler allerede i dag dygtige talenter. Det afgørende for Idrættens Talentråd i klubbernes ansøgning har været at kunne se, at klubberne har ambitioner og potentiale for at udvikle deres talentmiljø. Det centrale er, at det er talentmiljøet og ikke et enkelt talent der er i centrum for klubbens arbejde. Igennem stærke talentudviklingsmiljøer, kan klubberne udvikle endnu flere og bedre talenter i fremtiden, fortæller Anders Skovgren, Kultur og Fritidschef i Frederikssund Kommune.

Frederikssund Taekwondo Klub er en af de klubber, der meget målrettet har sat ambitionsniveauet højt. Klubben iværksatte i efteråret på eget initiativ et regionalt talentcenter, hvor de nu med jævne mellemrum samler Sjællands bedste taekwondokæmpere i Frederikssund til sparring og træning.

- Som cheftræner for elitekæmperne i Frederikssund Taekwondo oplever jeg en helt særlig opbakning til talentarbejdet i klubben. Det er alle i klubben lige fra bestyrelsen til forældre som støtter op om kæmpernes målrettede træningsindsats. Jeg søger hele tiden at finde sparring og samarbejde med andre talentmiljøer, fordi jeg ved, det er med til at udfordre og udvikle vores egne talenter ligeså meget som deres mulige konkurrenter. Vi har ambitioner om at være gode internationalt og der er det nødvendigt, at vi udvikler stærke talentmiljøer, der ikke isolerer sig helt omkring egen klub, men finder udvikling og sparring nationalt, fortæller Nick Foged, cheftræner for klubbens elitehold i Frederikssund Taekwondo.

Talentklub støttekonceptet er stadig helt nyt og nu starter en proces sammen med Idrættens Talentråd med at sætte nogle udviklingsstrategier og indsatsområder for hver enkelt talentklub. Har man ambitioner om at blive talentklub, er det fortsat muligt at ansøge Idrættens Talentråd eller kontakte Kultur og Fritid for at høre mere om støttemuligheder.

Frederikssund Taekwondo Klub er en af de fire foreninger, der er blevet godkendt som talentklub.Frederikssund Taekwondo Klub er en af de fire foreninger, der er blevet godkendt som talentklub.