Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
10. marts 2017

Elever legede arkæologer

ROMU – Roskilde Museum foretager i øjeblikket en større udgravning ved den kommende broforbindelse over Roskilde Fjord. Udgravninger foregår ved Lyngerup og der har været fund fra ældre jernalder og bondestenalderen.

I samarbejde med Vejdirektoratet har skoleklasser i Frederikssund Kommune i uge 10 haft mulighed for at deltage i undersøgelsen af oldtiden i Hornsherred samt bosættelse omkring Roskilde Fjord. Fund fra udgravningen tyder på, at vi har med to forskellige tidsperioder at gøre. Der er fundet spor efter bebyggelse, muligvis gårde, der stammer fra ældre jernalder. Ved udgravningen er der også fundet spor efter det, der muligvis er en stendysse/grav samt menneskeskabte grøfter fra bondestenalderen.

Arkæologerne har i den forløbne uge inviteret skolerne ”indenfor” på udgravningsfeltet. Her har de fortalt eleverne om udgravningen og dens resultater. Eleverne har også selv haft mulighed for at grave og dermed afprøve arkæologernes arbejdsmetoder og afdække spor fra oldtiden.

Fredag den 10. marts blev der blandt andet fundet velbevarede potteskår af eleverne i 4.a fra Jægerspris Skole.

Arkæologerne har inviteret skolerne ”indenfor” på udgravningsfeltet ved LyngerupArkæologerne har inviteret skolerne ”indenfor” på udgravningsfeltet ved Lyngerup.

Elever fra 4.A på Jægerspris Skole fandt blandt andet velbevarede potteskår, da de deltog i udgravningen ved Lyngerup.Elever fra 4.a på Jægerspris Skole fandt blandt andet velbevarede potteskår, da de deltog i udgravningen ved Lyngerup.