Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
17. maj 2017

Jobcentersamarbejde skal hjælpe flygtninge 

Samarbejde mellem jobcentre og lokale virksomheder skal gøre flygtninge klar til arbejdsmarkedet. I begyndelsen af 2017 indledte Frederikssund Jobcenter et samarbejde med Halsnæs Jobcenter og tekstilvirksomheden Berendsen Textil Service A/S. Målet for samarbejdet er at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet og at give dem de fornødne sprogkundskaber til at kunne klare sig.

Produktionschef hos Berendsen Textil Service A/S er begejstret for projektet.

- Det er et fantastisk projekt, som har givet os en god mulighed for at lære potentielle nye medarbejdere at kende. Samtidig understøtter projektet det samfundsansvar, som ligger vores virksomhed så meget på sinde, udtaler produktionschef Hans Lassen Christensen.

 Ahmad Ebou, som kom til Danmark i 2015 fra Syrien, er også glad for samarbejdet. Han startede i praktik for en måned siden og har flere års erfaring inden for professionel erhvervsvaskeri med sig fra sit hjemland.

- Gennem den sprogundervisning, som vi har på vores arbejde hver dag, har jeg allerede lært mange af de ord, som man bruger i denne branche. Jeg er glad for at kunne bringe min erfaring i spil hos Berendsen Textil Service og håber, at de vil ansætte mig bagefter, siger Ahmad Ebou.

Ahmad Ebou er begejstret for sit praktikophold hos Berendsen Textil Service A/S. Ahmad Ebou er begejstret for sit praktikophold hos Berendsen Textil Service A/S.

Berendsen Textil Service A/S beskæftiger sig med professionel vask af alt fra duge til sengelinned fra hospitaler og hoteller. Virksomhedens afdeling i Ølsted har ca. 70 medarbejdere med mange forskellige nationaliteter.

Virksomheden stiller 12 praktikpladser til rådighed for borgere omfattet af integrationsloven. Praktikforløbene varer i 13 uger, og praktikanterne er på virksomheden 37 timer pr. uge. Den ene halvdel af arbejdsdagen går med sprogundervisning, og den anden halvdel arbejder de og læres op gennem sidemandsoplæring.

Det tværkommunale samarbejde mellem Frederikssund og Halsnæs Jobcentre har givet gode forudsætninger for udveksling af erfaringer med personer i målgruppen og at finde de bedst egnede kandidater til praktikforløbene.