Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
4. maj 2017

På Klintegården er idræt for alle

Som det første bosted i Danmark er Klintegården i Frederikssund blevet idrætscertificeret. Det betyder, at idræt er en fast del af hverdagen for beboerne, der nu har mulighed for at få motion dagligt og deltage i idrætsaktiviteter tre gange om ugen.

Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) og Danmarks Idrætsforbund, som står bag den nye idrætscertificeringsordning. Alle medarbejderne på Klintegården er blevet efteruddannet i at varetage idrætten, og der kommer til at være en række nye idrætsmuligheder i alt fra hockey til stole-motion samt mere spontan brug af idrætten i hverdagen, hvor en gang pludselig kan blive en bowlingbane.

Bowling på gangene på Klintegården. Foto: Mikkel Bonnesen, DAIBowling på gangene på Klintegården.

Klintegården har igennem flere år arbejdet med idræt og bevægelse som en del af det omfattende projekt ”Klintegården i sund bevægelse”.

- Vi har arbejdet med idræt på Klintegården i mange år, men nu tager vi indsatsen til et andet niveau, hvor idræt og bevægelse indgår som en faglig metode på lige fod med de øvrige pædagogiske metoder. Jeg vil gerne sikre, at vi når ud til alle beboere på Klintegården med de sundhedsfremmende indsatser, vi laver – og det tror jeg på, at vi kan med projekt Klintegården i sund bevægelse, fortæller Pia Enemark, forstander på Klintegården.

Mennesker med psykiske vanskeligheder som for eksempels depression, angst eller skizofreni kan ofte have store udfordringer med deres sundhed, blandt andet i form af inaktivitet og usund levevis. Derfor er det helt oplagt, at regelmæssig idræt på bostedet kan gøre en forskel.

- Jeg er stolt over, at Klintegården i Frederikssund Kommune nu er blevet landets første idrætscertificerede bosted. Vi har i Frederikssund Kommune et stort fokus på sundhed, bevægelse og idræt for vores borgere – og det er vigtigt, at alle har adgang til tilbud, som de kan bruge i hverdagen. Jeg håber på masser af fysisk aktivitet på Klintegården, og med tiden vil beboerne forhåbentlig også bruge kommunens kommende idrætsby, eller nogle af de mange andre gode, lokale idrætstilbud, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Klintegården er Danmarks første idrætscertificerede bosted. Foto: Mikkel Bonnesen, DAIKlintegården er Danmarks første idrætscertificerede bosted. Her ses fra venstre idrætskonsulent i DAI Lisbeth Crafack, forbundsledelsesmedlem i DAI Mogens Damgaard, forstander på Klintegården Pia Enemark og næstformand i Sundhedsudvalget i Frederikssund Kommune, Jørgen Bech (V).

Certificeringen blev fejret

Der var liv og glade dage, da Klintegården slog dørene op til reception og idrætscertificering tirsdag den 2. maj. Beboere og medarbejdere var ude i det gode vejr og spille krolf, petanque og volley – og indenfor spillede næsten lige så mange bordtennis rundt om bordet og bowling på gangene. Da selve receptionen gik i gang, og forstander Pia Enemark bød velkommen, var stemningen høj og fuld af god energi.

Efter en tale fra Mogens Damgaard fra DAI og Jørgen Bech (V), der er næstformand i Sundhedsudvalget i Frederikssund Kommune, blev den gyldne plade med titlen som Danmarks første idrætscertificerede botilbud overrakt til Pia Enemark.

Konfettikanonerne og glade hurraråb afsluttede arrangementet og blev samtidig startskuddet til den næste fase af projekt Klintegården i sund bevægelse.

Idræt og bevægelse bliver en del af hverdagen for beboerne på Klintegården. Foto Mikkel Bonnesen, DAIIdræt og bevægelse bliver en del af hverdagen for beboerne på Klintegården. 

Foto: Mikkel Bonnesen, DAI