Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
6. maj 2017

Nye borgere på bustur

Lørdag formiddag drog tæt på 60 nye borgere ud på en bustur i Frederikssund Kommune. Det gjorde de sammen med borgmester John Schmidt Andersen, der som turens guide fortalte om de mange skønne områder, spændende udviklingsprojekter og interessante historier, som Frederikssund Kommune har at byde på.

Med start ved rådhuset i Frederikssund kørte bussen på en tre timer lang tur gennem hele kommunen. Fra Frederikssund gik turen til Slangerup og videre til Vinge, forbi den nye fjordforbindelse, gennem Frederikssund igen og til Jægerspris, ud til Kulhuse og tilbage igen gennem Jægerspris, gennem Lyngerup og Dalby, forbi Svanholm og til Skibby, forbi Selsø Slot og videre til Skuldelev, derpå gennem Gerlev og så tilbage til rådhuset i Frederikssund. Dermed fik de nye borgere en chance for at se alt den smukke natur og de spændende områder, som kommunen har at byde på.

Kasper og Amalie Hammerstoft Lux var glade for at være med på busturen. De havde taget deres fire måneder gamle søn Emil med.Kasper og Amalie Hammerstoft Lux var glade for at være med på busturen. De havde taget deres fire måneder gamle søn Emil med.

To af de nye borgere, Amalie og Kasper Hammerstoft Lux, var glade for, at de fik muligheden for at komme med på busturen.

- Jeg er overrasket over at se, hvor stor kommunen er. Naturen er en af de største grunde til, at vi flyttede herop. Og så er det ikke langt fra byen, fortæller Kasper Hammerstoft Lux. Han og Amalie er flyttet til Græse Bakkeby fra Taastrup sammen med deres fire måneder gamle søn Emil.

- Kommunen er meget i udvikling, og det er fedt, at der sker så meget, siger Amalie Hammerstoft Lux og hendes mand er enig:

- Det er i hvert fald en kommune med en stor fremtid.

På turen rundt i kommunen gjorde bussen et stop ved Kulhuse Kro, hvor deltagerne kunne strække benene og få en kop kaffe og et stykke kage, mens de nød den smukke udsigt. Busturen for de nye borgere er et ny tilbud til nye borgere og første gang borgmesteren kørte ud på turen var i november 2016. Turen vil blive tilbudt de nye borgere cirka hvert halve år og borgerne bliver inviteret til at deltage med et brev i deres e-boks.

På busturen for de nye borgere var der et enkelt ophold på Kulhuse Kro, hvor deltagerne kunne få sig en kop kaffe og et stykke kage, mens de strakte benene.På busturen for de nye borgere var der et enkelt ophold på Kulhuse Kro, hvor deltagerne kunne få sig en kop kaffe og et stykke kage, mens de strakte benene.

Ægteparret Lisbeth og Leif Håkansson synes, at busturen er et godt tilbud til nye borgere.

- Jeg synes, det er en god idé med en bustur. Det viser også en interesse fra kommunens side, når der kommer nye tilflyttere. Man får et godt indtryk af kommunen og hvad den står for. siger Lisbeth Håkansson.

Lisbeht og Leif Håkansson er flyttet til Jægerspris fra Jyllinge, og selvom de har boet tæt på kommunen i mange år, og Lisbeth også har arbejdet på omsorgscenteret De tre Ege, så får de alligevel lidt nye oplysninger ud af turen, og ikke mindst mindet om et par glemte ting.

- For eksempel hele historien om Dannerstiftelsen var gået i glemmebogen og det bliver lige genopfrisket, siger Lisbeth Håkansson.

Leif og Lisbeth Håkansson er flyttet til Jægerspris fra Jyllinge og det er de glade for.Leif og Lisbeth Håkansson er flyttet til Jægerspris fra Jyllinge og det er de glade for.

Borgmester John Schmidt Andersen fungerede som turguide på hele turen og fik både fortalt om Slangerup Speedwaycenter, den nye by Vinge, Sillebro Ådal, Jægerspris Slot, Kulhuse Havn, Selsø Sø, Skuldelevskibene og meget mere.

- Jeg er glad for, at vi har det her tilbud til vores tilflyttere. Det er dejligt at møde de nye borgere og byde dem velkommen til vores kommune. Jeg ved, at de også er glade for tilbuddet og jeg synes, at det er en god måde at give dem et indtryk af alt det, kommunen har at byde på, samtidig med at de får lidt viden om vores mange udviklingsprojekter som Vinge, Idrætsbyen og havnebadet, siger John Schmidt Andersen.

Efter de tre timers sightseeing i strålende solskin sagde borgere og borgmester pænt farvel til hinanden med et håndtryk og et "tak for dagen" ved rådhuset i Frederikssund.

Turen gik blandt andet forbi Jægerspris Mølle.Turen gik blandt andet forbi Jægerspris Mølle.