Frederikssund Kommunes logo
11. maj 2017

Mange gæster til vandring i Vinge

Ambitionen for byen Vinge er, at den med tiden skal rumme op mod 20.000 indbyggere. Indtil videre er blot en håndfuld familier flyttet ind i Deltakvarteret, som er Vinges første boligkvarter. Men interessen for Vinge er overvældende, og den seneste vingevandring havde da også fuldt hus af interesserede borgere.

Udvikling og planer

I pavillonen på byggepladsen i Vinge blev de fremmødte blandt andet præsenteret for oplæg om KIB-planen, der sætter retning for Kultur, Idræt og Bevægelse i Vinge. Også planerne for udviklingen af Vinge Centrum og den sydlige del af Vinge blev gennemgået.

Ud i naturen

Efter en indledende orientering om vingeprojektet var der vandreture i området. Dels ad en rute i naturen til Tvinsmosen og til det område, hvor den nye S-togsstation skal ligge og dels en tur gennem Deltakvarteret, hvor byggerierne af både rækkehuse og villaer er i fuld gang. Her kunne gæsterne ved selvsyn konstatere, at de første indbyggere i Vinge allerede er flyttet ind i de helt nye byggerier.

Frederikssund Kommune forventer at afholde flere vingevandringer, men der er endnu ikke sat dato på. Hvis du er interesseret, så hold øje med www.frederikssund.dk eller www.facebook.com/byenvinge.

Du kan også følge Vinge på www.instagram.com/byenvinge.

Vandringen i Vinge begyndte med en orientering i pavillonen på byggepladsen.Vandringen i Vinge begyndte med en orientering i pavillonen på byggepladsen.

Biolog Karin Helene Larsen fortæller om områdets vandhuller og dyrelivPå vandreturen fortalte biolog Karin Helene Larsen om områdets vandhuller og dyreliv.

Nogen fik muld under støvlerne, da det kommende Vinge Centrum blev besigtiget.Nogle fik muld under støvlerne, da det kommende Vinge Centrum blev besigtiget.

Ved Vinge Centrum blev der vist kort over området og fortalt om det kommende store byggeri.Ved Vinge Centrum viste planchef Dorthe Da Silva kort over området og fortalte om det kommende store byggeri.

Også deltaet, som har lagt navn til kvarteret og vejene i området, blev besøgt.Også deltaet, som har lagt navn til kvarteret og vejene i området, blev besøgt.

Chefen for By og Landskab, Søren Smidt-Jensen (midtfor) fortæller om udviklingen i deltakvarteret.Chefen for By og Landskab, Søren Smidt-Jensen (midtfor) fortalte om udviklingen i deltakvarteret.