Frederikssund Kommunes logo
8. maj 2017

Kom til fernisering på Torvet

I udstillingen Vingeportrætter kan du møde ti forskellige familier fra Deltakvarteret og området omkring byen Vinge. Det er den prisvindende fotograf Ken Hermann, der har taget billederne, som udstilles i kæmpeformat på Torvet i Frederikssund fra den 18. maj og en periode frem.

Hvordan bliver et sted til et hjem

Sammen med hvert portræt er der en beskrivelse af familiens livshistorie og tilhørsforhold til området. Det er antropolog Susanne Abildgaard Rud, der står bag historierne. For to år siden flyttede hun selv fra København til Snostrup med sin familie.

- Som ny tilflytter er man meget sulten efter at høre om egnen og møde egnens personligheder. Min egen oplevelse af at falde til og rigtigt bebo stedet er, at det sker gennem stedets fortællinger og mennesker, forklarer hun.

Således er tanken bag udstillingen, at den skal være med til at skabe en begyndende identitet i Vinge

Øl, is og æblemost

Ferniseringen finder sted torsdag den 18. maj kl. 16.30 – 17.30 på Torvet i Frederikssund. Her vil der – udover udstillingen – blive budt på øl fra Frederikssund Bryghus, Hansen Is og æblemost fra Østergaard Frugtplantage og Mosteri. Alle er velkomne.

Udstillingen er blevet til med støtte fra Haldor Topsøe, Nordea Fonden, Proventus Grafisk og Frederikssund Kommune. Udstillingen er også en del af begivenheden Frederikssund Fjordfestival, der finder sted lørdag den 20. maj, og som afholdes af Frederikssund Handel. Ud over et stort sejlstævne i fjorden vil der være aktiviteter på havnen, i gågaden og på Torvet. 

Portræt af nybyggerfamilie i Vinge. Foto: Ken Hermann.Portræt af nybyggerfamilie i Vinge. Foto: Ken Hermann.