Frederikssund Kommunes logo
24. maj 2017

Kinesisk interesse for Vinge

De godt to mio. indbyggere i Fengtaidistriktet i Beijing kan se frem til mere bæredygtig byudvikling, idet man her har planer for en ny bæredygtig bydel med plads til omkring 70.000 indbyggere. Temaer som energieffektivitet, miljøvenlighed og social sammenhæng er kodeord for denne udvikling, og derfor har det kinesiske projekt meget til fælles med byen Vinge.

Besøg for anden gang

Den kinesiske delegation har besøgt Frederikssund og Vinge tidligere, ligesom repræsentanter for Frederikssund Kommune har besøgt Fengtaidistriktet. Formålet med disse besøg er gensidig udveksling af ideer og erfaringer inden for bæredygtig byudvikling.

Modtaget på rådhuset

Det var borgmester John Schmidt Andersen, der bød velkommen og stod for den officielle modtagelse af de kinesiske gæster på rådhuset i Frederikssund. Her blev der holdt tale for gæsterne og Ji Yan, der er borgmester i Fengtaidistriktet fortalte om deres byudviklingsprojekt, inden parterne underskrev en samarbejdsaftale om videndeling inden for byudvikling.

Borgmester Ji Yan fra Fengtaidistriktet i Kina fortalte om den kinesiske pendant til Vinge. Foto: Kenneth Jensen.Borgmester Ji Yan fra Fengtaidistriktet i Kina fortalte om den kinesiske pendant til Vinge. 

De to borgmestre underskriver en samarbejdsaftale om videndeling indenfor byudviklingsområdet. Foto: Kenneth Jensen.De to borgmestre underskriver en samarbejdsaftale om videndeling indenfor byudviklingsområdet. 

Borgmester John Schmidt Andersen modtog på Frederikssund Kommunes vegne en gave fra de kinesiske gæster. Foto: Kenneth Jensen.Borgmester John Schmidt Andersen modtog på Frederikssund Kommunes vegne en gave fra de kinesiske gæster. 

Fællesbillede fra mødet mellem repræsentanter fra Frederikssund Kommune og Fengtaidistriktet i Beijing. Foto: Kenneth Jensen.Fællesbillede fra mødet mellem repræsentanter fra Frederikssund Kommune og Fengtaidistriktet i Beijing. Midtfor ses formand for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning (A) og borgmester John Schmidt Andersen (V). 
Foto: KEJE.

Interesseret i naturen

Derefter gik turen til Vinge, hvor Niels Edeltoft fra Henning Larsen Arkitekter A/S fortalte om arbejdet med at skabe helhedsplanen for Vinge. Det fremgik tydeligt af gæsternes spørgsmål undervejs, at der var meget stor interesse for hvordan byen og naturen skal integreres. Men også emner som kommunens rolle i byudviklingen, priser på jord og ejendomme samt udviklingen af Vinge Centrum affødte spørgsmål fra gæsterne.

Niels Edeltoft fra Henning Larsen Arkitekter A/S fortæller om arbejdet med at skabe helhedsplanen for byen Vinge.Niels Edeltoft (på knæ) fra Henning Larsen Arkitekter A/S fortæller om arbejdet med at skabe helhedsplanen for byen Vinge.

Borgmester Ji Yan interesserede sig meget for naturen i området. Borgmester Ji Yan interesserede sig meget for naturen i området. 

De kinesiske gæster betragter deltaet og deltakvarteret, hvor byggeriet er i fuld gang.De kinesiske gæster betragter deltaet og deltakvarteret, hvor byggeriet er i fuld gang.

De kinesiske gæster var meget fascinerede af de gule rapsmarker. Derfor blev den blomstrende plante også brugt som baggrund, da der skulle tages billeder til fotoalbummet.De kinesiske gæster var meget fascinerede af de gule rapsmarker. Derfor blev den blomstrende plante også brugt som baggrund, da der skulle tages billeder til fotoalbummet.

Efter besøget i Vinge sluttede de kinesiske gæster af med frokost på Restaurant Toldboden i Frederikssund, inden turen gik videre til endnu et oplæg om byudvikling hos firmaet Rambøll i København.

Foto: Kenneth Jensen.