Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
16. maj 2017

Første spadestik til nye erhvervsuddannelser

Efter lang tids arbejde på at få nye erhvervsuddannelser til kommunen, blev første spadestik taget tirsdag morgen. Snart vil der være anlagt nye parkeringspladser, og der vil blive placeret pavilloner, som skal huse de nye uddannelser.

Både uddannelsesinstitutioner, politikere, Frederikssund Erhverv og Frederikssund Kommune var repræsenteret til spadestikket, som foregik med gravemaskine i stedet for den traditionelle spade. Borgmester John Schmidt Andersen, der var den heldige fører af gravemaskinen, glædede sig over, at første spadestik nu kunne tages.

- Jeg glæder mig meget over, at projektet nu er nået så langt, at der snart står nye pavilloner her. På mange måder bliver det mere virkeligt, at der kommer flere nye erhvervsuddannelser til Frederikssund og her til Campus, sagde borgmesteren.

Borgmester John Schmidt Andersen tog første spadestik i gravemaskine. Foto: Kenneth Jensen.Borgmester John Schmidt Andersen tog første spadestik i gravemaskine.

Også formanden for Vækstudvalget, Ole Søbæk (C), var glad for at byggeriet nu går i gang.

- Det er en dag vi har glædet os til og arbejdet for længe, og det er den foreløbige kulmination på en lang proces som, hvis vi tager ja-hatten på, har budt på utroligt mange muligheder for læring og refleksion. Hvilket vil sige, at processen har været enormt lang og besværlig. Men også spændende og fyldt med alvor, forventningens glæde og humor. Så tillykke med i dag, sagde Ole Søbæk. Han og Vækstudvalget har sammen med en lang række skoler arbejdet for at få flere erhvervsuddannelser til kommunen siden 2014.

- Nu snart tre år senere, vil vi til august slå dørene op til et Campus Frederikssund, hvor alle aktører både hver for sig, men især samlet står langt stærkere end før, og vi vil i fællesskab kunne sætte et foreløbigt hak ud for den store strategiske målsætning det var og fortsat vil være, at sikre kommunens unge gode, lokale uddannelsesmuligheder og vores erhvervsliv kompetent arbejdskraft, sagde Ole Søbæk.

Ole Søbæk, formand for Vækstudvalget, glædede sig over, at der nu kunne tages første spadestik. Foto: Kenneth Jensen.Ole Søbæk, formand for Vækstudvalget, glædede sig over, at der nu kunne tages første spadestik.

Inge Prip, der er direktør for Erhvervsskolen Nordsjælland (Esnord), takkede både Frederikssund Kommune, Frederikssund Erhverv, de andre erhvervsuddannelser og uddannelserne på Campus Frederikssund for et godt samarbejde.

- Vi har følt os meget velkomne her i Frederikssund. Jeg er glad for, at vi nu får gang i byggeriet, så man virkelig kan se, at nu kommer der nye erhvervsuddannelser, at nu bliver det virkeligt, sagde Inge Prip.

Inge Prip, direktør for Erhvervsskolen Nordsjælland, talte til spadestikket. Foto: Kenneth Jensen.Inge Prip, direktør for Erhvervsskolen Nordsjælland, talte til spadestikket.

Esnord er en af de nye uddannelser på Campus. Udover Esnord kommer TEC og SOPU til og skal sammen med Knord, Frederikssund Gymnasium, HF og VUC Nordsjælland, Trekløverskolen, Campus U10, Produktionsskolen og Frederikssund Ungdomsskole skabe det gode og attraktive uddannelsesmiljø for de unge studerende på Campus Frederikssund.

Foto: Kenneth Jensen.