Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
7. juni 2017

Væksten i Frederikssund giver stort fald i ledigheden

Vækstudvalget anbefalede på sit sidste møde inden sommerferien, at Byrådet godkender resultatrevisionen for 2016 for beskæftigelsesindsatsen.

Resultatrevisionen for 2016 viser, at Frederikssund Kommune har en yderst positiv udvikling i beskæftigelsen. For de forsikrede ledige er faldet i ledigheden på godt 12 % og for ikke forsikrede ledige er faldet endnu større – 19 %. Samlet set er ledigheden i Frederikssund Kommune faldet med 14 % - hvilket svarer til at ledigheden er reduceret med mere end 100 (107) fuldtidspersoner. Faldet i ledigheden for forsikrede ledige i Frederikssund Kommune er det største blandt de kommuner som Frederiksund sammenlignes med.

Langtidsledigheden i Frederikssund Kommune er faldet drastisk i 2016. Langtidsledigheden er faldet med mere end 43 % i 2016, og dermed er antallet af langtidsledige borgere gået fra 366 fuldtidspersoner i starten af 2016 til 222 ved udgangen af året.

Formand for Vækstudvalget Ole Søbæk udtaler i denne forbindelse:

- Tallene for ledigheden viser at Frederikssund har grebet opsvinget. Beskæftigelsen i den private sektor er steget med næsten 4 % i løbet af 2016. Mange lokale virksomheder har vækst både i beskæftigelsen og omsætningen. Det er især glædeligt, at et tæt samarbejde mellem Jobcenterets medarbejdere, virksomheder, A-kasser m.fl. har medført at meget færre borgere er ramt af langtidsledighed, der kan have alvorlige konsekvenser for det enkelte menneske.

- I 2017 ser det fortsat lyst ud for udviklingen i beskæftigelsen. Nu gælder det om at arbejde for at endnu flere borgere, der er længere væk fra arbejdsmarkedet, får en mulighed for at komme til at bidrage aktivt. Så skal vi sikre at flere unge får en kompetencegivende uddannelse, så den unge får så godt et afsæt for arbejdslivet som muligt og der skabes basis for fortsat vækst i kommunen, siger Ole Søbæk.

Byrådet behandler resultatrevisionen for 2016 på byrådsmødet den 21. 6. 2017.