Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
30. juni 2017

Sagsbehandlere er landets næsthurtigste

På Frederikssund Kommunes administrationscenter i Slangerup sidder nogle af Danmarks hurtigste byggesagsbehandlere. En helt ny statistik fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen viser nemlig, at Frederikssund Kommunes gennemsnitlige bruttosagsbehandlingstid ligger på 16 dage, hvilket giver kommunen en flot placering som nr. 2 i Danmark. Landsgennemsnittet er på 65 dage.

Engagerede sagsbehandlere

Og det er ikke tilfældigt, at byggesagsbehandlerne i Frederikssund Kommune er nogle af de allerhurtigste i landet.

- I byggesagsafdelingen arbejder vi med, at sagerne ikke skal skifte hænder for mange gange, og vi straksbehandler rigtig mange sager. Alle sagsbehandlerne er superengagerede i at yde en god og hurtig service, siger Jonas Roest Petersen, der er teamleder i byggesagsafdelingen.

- Det er desuden politisk prioriteret, at erhvervssager skal komme først. Flere og flere virksomheder er også begyndt at tage en dialog med os på forhånd, så byggeprojekter og –ideer kan blive tilpasset inden ansøgningen indsendes. Dermed undgår vi for mange ting, der skal afklares senere i processen. Vi forsøger at løse udfordringer på tværs i organisationen hurtigt, og dermed er alle inden for det tekniske område med til at fremme en hurtig sagsbehandling, fastslår Jonas Roest Petersen.

Stor spredning

I den netop offentliggjorte statistik kan man se den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i antal kalenderdage inden for forskellige typer af byggesager opgjort i perioden 1. marts 2016 til 1. marts 2017. Og mellem kommunerne er der meget stor forskel på, hvor lang tid man skal vente, fra byggeansøgningen bliver indleveret, til den er færdigbehandlet. Der er således 146 kalenderdages forskel fra den hurtigste kommune (Assens) til den langsomste kommune (Ringsted).

Top 3:

Assens – 5 dage
Frederikssund – 16 dage
Nordfyn – 21 dage

Bund 3:

Odder – 117 dage
Tårnby – 119 dage
Ringsted – 151 dage

Se hele statistikken her.

Byggesagerne bliver behandlet hurtigt i Frederikssund Kommune.Byggesagerne bliver behandlet hurtigt i Frederikssund Kommune.