Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
1. juni 2017

Nyt træningsanlæg på vej til Frederikssund

Frederikssund Gymnasium får snart et nyt træningsanlæg med løbebane og træningsredskaber. Træningsanlægget vil ikke kun være for gymnasiets og Campus Frederikssunds elever, men også for borgere og foreninger, der har lyst til at styrke muskler og kondition på nogle gode udendørs faciliteter.

Det er Fritidsudvalget og Vækstudvalget, der tilsammen har finansieret det nye anlæg til 1,5 millioner kroner. Onsdag eftermiddag tog formændene for de to udvalg, Morten Skovgaard (V) og Ole Søbæk (C) derfor første spadestik på boldbanerne ved Frederikssund Gymnasium.

- Træningsbanen markerer endnu en milepæl i det fantastiske samarbejde, der er skabt mellem uddannelsesinstitutionerne på Campus, og mellem Campus, byrådet, erhvervslivet og den kommunale administration. Projektet viser også, hvordan gymnasiet og Campus ønsker at åbne sig og være en mere aktiv del af byens liv, og det glæder mig virkelig meget, siger Ole Søbæk, formand for Vækstudvalget.

Ole Søbæk glædede sig over det gode samarbejde, der har været mellem gymnasiet, Campus og Frederikssund Kommune.Ole Søbæk glædede sig over det gode samarbejde, der har været mellem gymnasiet, Campus og Frederikssund Kommune.

Til glæde for både borgere og elever

Pengene til træningsanlægget blev bevilget under forudsætning af, at der bliver fri adgang for kommunens foreninger og borgere, samt at gymnasiet står for driften af anlægget. Og netop den frie adgang til de nye træningsfaciliteter glæder Morten Skovgaard, formand for Fritidsudvalget.

- Jeg ser det som et positivt træk, at Campus nu bliver en del af lokalområdet og ikke et lukket område bag en masse træer. Det understøtter de tanker, vi har i Frederikssund Kommune om, at institutionsområderne skal åbnes op og gøres tilgængelige for borgerne, siger Morten Skovgaard.

Spadestikket blev taget af Ole Søbæk, formand for Vækstudvalget, og Morten Skovgaard, formand for Fritidsudvalget.Spadestikket blev taget af Ole Søbæk, formand for Vækstudvalget, og Morten Skovgaard, formand for Fritidsudvalget.

På Frederikssund Gymnasium glæder man sig over, at kommunen har været villig til at lægge penge i et træningsanlæg på Campus. Rektor for Frederikssund Gymnasium, Peter Bech Sørensen, er sikker på, at anlægget vil give et positivt løft til Campus.

- Vi er rigtig glade for, at vi kan få sådan et træningsanlæg af kommunen. Det giver et løft til uddannelsesmiljøet både for Frederikssund Gymnasium og for hele Campus. På sigt vil vi også kunne bruge det til at skabe yderligere samarbejde mellem gymnasiet, og de andre uddannelsesinstitutioner på Campus om forskellige aktiviteter. En mulighed kunne for eksempel være at udbyde idræt som et fælles valgfag, og der vil træningsanlægget støtte det samarbejde, fortæller Peter Bech Sørensen.

Rektor på Frederikssund Gymnasium, Peter Bech Sørense, glæder sig til at få de nye træningsfaciliteter.Rektor på Frederikssund Gymnasium, Peter Bech Sørense, glæder sig til at få de nye træningsfaciliteter.

Træningsanlægget kommer til at hedde Den Gyldne Træningspark og vil have en 200 meter lang løbebane og to træningsområder med i alt 17 redskaber. Der vil være vejledningsskilte på hvert af de to områder. Det er virksomheden Noord, der har designet anlægget og som er hovedentreprenør på projektet, der skal stå færdigt i oktober 2017.

Træningsanlægget kommer til at hedde Den Gyldne Træningspark og har blandt andet en 200 meter lang løbebane og 17 træningsredskaber.Træningsanlægget kommer til at hedde Den Gyldne Træningspark og har blandt andet en 200 meter lang løbebane og 17 træningsredskaber. Illustration af Noord.