Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
6. juni 2017

Nysgerrige borgere på byvandring

Hvis man går en tur gennem Frederikssund opdager man snart, at der i den senere tid er kommet flere nye installationer i byrummet. På havnen og i gågaden er der opstillet forskellige nye møbler, som indbyder til ophold og senest er en installation sat op på pladsen mellem stationen og Sillebroen, der fortæller om nogle af de spændende ting, man kan opleve i Frederikssund. Og det var en markering af disse nye tiltag, der var anledningen til byvandringen.

Historiske anekdoter

Undervejs på byvandringen fortalte Anja Sørensen fra Frederikssund Kommune om Frederikssunds historie og grundlæggelse. Da Frederik d. 2 byggede slottet i Hillerød skulle der bruges store mængder træ, som blev hentet i skovene ved Jægerspris. Det førte til de første bebyggelser, der senere blev til Frederikssund, forklarede Anja Sørensen. Frederikssund havde på et tidspunkt ikke mindre end 10 brænderier, der havde tilladelse til at lave brændevin og gennem historien har byen været kendt for sine mange beværtninger med navne som, Det Kolde Ben, Kreditten og Sjællands Rev. Det sidstnævnte navngivet, fordi her gik folk på grund og kom ikke videre.

Anja Sørensen fra Frederikssund Kommune fortalte om Frederikssunds historieAnja Sørensen (pegende) fra Frederikssund Kommune fortalte om Frederikssunds historie.

Også ved Langes Magasin blev der fortalt om bygningen historie som lager for tømmer og købmandsvarer.Også ved Langes Magasin blev der fortalt om bygningens historie som lager for tømmer og købmandsvarer.

Hvis du har et yndlingssted i Frederikssund Kommune, så er du velkommen til at dele et billede af det på vores facebookside, www.facebook.com/frederikssundkommune, eller på din instagramprofil med hashtagget #oplevfrederikssund.

Snoren klippet

Som symbol på de nye installationer i byrummet blev den røde snor klippet over af borgmester John Schmidt Andersen, formanden for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning og formanden for fritidsudvalget, Morten Skovgaard. Og de samme tre politikere fulgte med rundt på byvandringen og gav hver deres besyv med om udviklingen af byrummene i Frederikssund Kommune.

Fra venstre: Morten Skovgaard, John Schmidt Andersen og Tina Tving Stauning klipper i fællesskab den røde snor for at markere opsætningen af nye installationer i byrummet i FrederikssundFra venstre: Morten Skovgaard, John Schmidt Andersen og Tina Tving Stauning klipper i fællesskab den røde snor for at markere opsætningen af nye installationer i byrummet i Frederikssund.

- I Frederikssund Kommune har vi mange gode forbindelser, der binder os sammen på kryds og tværs. Vi får en ny bro til Hornsherred, og der kommer en ny station i Vinge. Og installationen her ved stationen kan også skabe nye gode forbindelser, fordi her kan besøgende se nogle af de ting, Frederikssund Kommune har at tilbyde, sagde borgmester John Schmidt Andersen inden snoren blev klippet.

- Jeg håber, byrumsmøblerne må invitere til mere ophold, og at ny og bedre belysning må være med til at skabe mere tryghed og bedre hverdagsoplevelser. I Teknisk Udvalg vil vi gerne – i fællesskab med andre – få endnu flere kvaliteter i byen. Vi ønsker bedre og mere kvalitet i købstadens byliv med samvær, handel og events, fastslog formanden for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning i sin tale.

- Historisk har der været mange forskellige aktiviteter i havneområdet, som blandt andet har fungeret som industrihavn tidligere. I dag skal der noget til for at skabe liv i byrummene, så vi ikke bare passerer forbi dem. Derfor har vi besluttet at opstille disse midlertidige møbler, ligesom et nyt havnebad er på vej. Dermed håber vi, at flere borgere vil bruge vores byrum, sagde formanden for Fritidsudvalget, Morten Skovgaard, ved byvandringens endestation på havnen.

Byvandringen sluttede ved de nye byrumsmøbler på havnen.Byvandringen sluttede ved de nye byrumsmøbler på havnen.