Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
6. juni 2017

Nye affaldsbeholdere i sommerhusområder

Grundejere i Frederikssund Kommunes sommerhusområder får i løbet af juni uddelt en ekstra affaldsbeholder. Den skal bruges til madaffald, som fremover skal sorteres fra det øvrige affald. Den eksisterende beholder skal benyttes til restaffald. Den nye beholder skal stilles sammen med den eksisterende, og vil blive tømt at en skraldebil med to rum.

Hvorfor sortere?

Madaffald er fyldt med gode næringsstoffer, som går tabt i den traditionelle affaldsforbrænding. Desuden brænder madaffald dårligt, fordi det indeholder meget vand. Derfor er det en god ide, at frasortere madaffaldet i sin egen beholder. Når madaffaldet sorteres fra, kan det bruges til både biogas og kompost. På den måde udnytter man mere af energien i affaldet, og alt det gode kommer tilbage til marken, hvor det kan blive til nye planter.

Ordningen begynder den 1. juli

Grundejerne i sommerhusområderne modtager en ny beholder på hjul til madaffald, en folder, en lille køkkenspand og en pakke bionedbrydelige poser. Den nye ordning begynder 1. juli. Den sædvanlige tømmedag og uge ændres ikke. Første gang den nye beholder bliver tømt er henholdsvis i uge 27 og 28.

Hver enkelt grundejer har fået et informationsbrev i sin digitale postkasse i slutningen af marts med information om den nye ordning.

Den lille madaffaldsspand, der udleveres sammen med den nye affaldsbeholder.Sammen med den nye affaldsbeholder udleveres en folder, en lille køkkenspand (billedet) og en pakke bionedbrydelige poser.