Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
13. juni 2017

Heksene flyver også i 2017

Som traditionen byder, så er der sankthansbål i hele kommunen når det er sankthansaften. Vi har – som vi også plejer – forsøgt at skabe os et overblik, så du herunder kan se hvor du blandt andet kan se heksene blive sendt til Bloksbjerg fredag den 23. juni 2017.

Inden du/i tænder bålet, så er det en god ide, at læse Beredskabsstyrelsens gode råd om afbrænding af sankthansbål. Du bør blandt andet sikre dig, at der ikke er dyr, der har taget ophold i bålet. Læs de gode råd her.

Slangerup

I Slangerup er det for fjerde gang Erik Ejegod-spejderne som tænder bål. De har også i år fokus på børnene, og blandt andet derfor tænder de bålet som nogle af de første i kommunen. Det sker cirka kl. 18.45, efter borgmesteren har holdt årets båltale.

Det koster kr. 100,- pr. person at deltage. Børn under seks år er gratis. Tilmelding sker via spejdergruppens hjemmeside.

Programmet i sin fulde længe er:

Kl. 17.00Åbning af Sankt Hans med musik
Kl. 17.30

Grillmad: Bøffer, pølser, grønne salater samt kartoffelsalat

Kl. 18.30Båltale ved Borgmester John Schmidt Andersen
Kl. 18.45Båltænding v/spejdernes fakkeltog
Kl. 19.15Kaffe og kage, softice og hygge
Kl. 21.30Tak for i aften

Skibby

I Skibby er det også i år Spejdergruppen Ræven Skibby Trop og flok der brænder sankthansbål ved spejderhytten i Nordmandsmosen.

Her kan man komme forbi kom med sin grillmad og tilberede den på de opstillet grille og nyd den ved de opsatte borde og stole. Der blive solgt drikkevare samt kaffe og kage.

Der vil på pladsen tillige være forskellige aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

Program

Kl. 17.00Grillen tænde
Kl. 20.00

Bålet tændes

Jægerspris

Igen i år inviterer Frederikssund Museum til Sankthansaften med alt hvad der skal til for at skabe en god midsommeraften. Arrangementet her starter kl. 18.00 og slutter kl. 22.00., og der er gratis adgang.

Arrangement og bål finder sted i Frederikssund Museums smukke omgivelser, hvor man byder på hygge, bål, musik og hekseværksted, hvor små som store kan bygge deres egen heks. Gæster opfordres til at medbringe madkurv og benytte lejligheden til at nyde den i Havelaugets flot anlagte have. Tag eventuelt et tæppe med til at sidde på. 

Fra kl. 18.00 er der mulighed for at spise sin medbragte mad i museets smukke haveanlæg. Færgegårdens Havelaug brygger kaffe, og der kan købes øl og vand. 

Gennem aftenen vil Niels Sømand underholde på harmonika og spille til fællessang.

Bålet tændes kl. 21.00.

Frederikssund

I Frederikssund tændes det store bål på Kalvøen som et af de sidste i kommunen. Inden da kan du imidlertid vælge at stå til søs med Dampskibet S/S Skjelskør, hvor man fejrer sankthansaften fra fjordsiden.

Kl. 20.00 sejler færgen fra Frederikssund Havn mod Roskilde, og returnerer omkring kl. 22.30, tids nok til at se bålet på Kalvøen blive tændt. Undervejs på turen bliver der helt sikkert også lejlighed til at se mange andre bål ude fra fjorden.

Billetter koster kr. 150,- for voksne og kr. 80,- for børn.

Sankthansbål på Kalvøen anno 2015, med skibe i baggrunden. Foto: Kenneth Jensen.Sankthansbål på Kalvøen anno 2015.

Lurerne gjalder og heksene skriger

Sankthansaften er i år også premiereaften på Frederikssund Vikingespil. Det har premiere kl. 20.00, og forestillingen er forbi omkring kl. 22.00.

Herefter går vikingerne i samlet flok ned til stranden for at tænde bålet cirka kl. 22.10, og lytte til båltalen sammen med de flere tusinde mennesker der plejer at finde vej.

 Foto: Kenneth Jensen.