Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
20. juni 2017

Frederikssund helt i top med erhvervsvenlighed

Det bliver ved at gå fremad for Frederikssund Kommune, når organisationen Dansk Byggeri tager temperaturen på danske kommuners erhvervsvenlighed. Frederikssund Kommune er avanceret hvert eneste år siden 2012 (82. plads) og er i 2017 nået op på en 3. plads i Danmark. Dermed haler Frederikssund voldsomt ind på de jyske kommuner, og har endda overhalet Herning og Holstebro, der traditionelt ligger højt i sådanne undersøgelser.

- Jeg kan naturligvis kun glæde mig over, at vi er nået så langt med at forbedre vores erhvervsvenlighed. Vi har gennem vores arbejde i den kommunale erhvervsservice, ErhvervPlus, skabt en nem og overskuelig indgang for virksomhederne til kommunen. Samtidig har vi opbygget en rigtig god dialog med vore virksomheder, og vi er lykkedes med at omsætte den dialog til konkrete politiske beslutninger til gavn for virksomhederne i kommunen. Vi har blandt andet afskaffet dækningsafgiften og byggesagsgebyret, opprioriteret byggesagsbehandlingen, og så er vi de bedste i Danmark til at udlicitere inden for det tekniske område, forklarer borgmester John Schmidt Andersen (V).

Flere forbedringer

I 2016 fik Frederikssund Kommune en 10. plads i undersøgelsen. Fremgangen til en 3. plads i 2017 skyldes blandt andet afskaffelsen af dækningsafgiften og korte sagsbehandlingstider. Men også forhold som kommunens evne til at få nyledige i arbejde, størrelsen af de kommunale investeringer og ikke mindst partnerskabsaftalerne med byggeriet og industrien om at sikre tilstrækkeligt med praktikpladser til de unge på erhvervsuddannelserne har haft betydning for den samlede 3. plads. Den gode placering betyder også, at Frederikssund Kommune er den mest erhvervsvenlige kommune på Sjælland.

Top 5 i 2017

1. Billund
2. Vejen
3. Frederikssund
4. Holbæk
5. Holstebro

31 parametre måles

Undersøgelsen er baseret på måling af 31 forskellige parametre for, hvordan det er at drive virksomhed i kommuner landet over. Oplysningerne i undersøgelsen er således primært hentet hos Danmarks Statistik, kommunale regnskaber eller andre offentlig kilder og i mindre grad via spørgeskemaer udsendt til kommunerne.

Historik

Frederikssund Kommunes placeringer i Dansk Byggeris årlige måling af erhvervsvenligheden:

2017: nr. 3
2016: nr. 10
2015: nr. 13
2014: nr. 47
2013: nr. 48
2012: nr. 82

Du kan læse hele undersøgelsen på Dansk Byggeris hjemmeside.

Frederikssund er den tredje mest erhvervsvenlige kommune i Danmark.Frederikssund er den tredje mest erhvervsvenlige kommune i Danmark.