Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
24. juni 2017

Årets studenter sprang ud

Med fest, farver, et glædens – og måske lettelsens – smil, sprang 162 STX- og HF-studenter fra Frederikssund Gymnasium, og 68 HHX-studenter fra Frederikssund Handelsgymnasium, Knord ud fredag og lørdag.

Forude venter nye udfordringer, men det virkede ikke som om det var noget der fyldte meget hos byens studenter, da de tog afsked med deres skole gennem de seneste år – og det er vel ikke så underligt. Eksamen er overstået, huen er sat på, og den nærmeste fremtid byder på fest og fejring, inden vejene skilles for mange af de ny udklækkede studenter.

Studenter og forældre sad tæt i festsalen på Frederikssund Gymnasium. Foto: Kenneth Jensen.Studenter og forældre sad tæt i festsalen på Frederikssund Gymnasium. 

HHx-studenter til translokation lørdag formiddag. Foto. Kenneth Jensen.HHx-studenter til translokation lørdag formiddag. 

Nyd fællesskabet, og disrupt verden

Rektor Peter Bech Sørensen. Foto: Kenneth Jensen.Netop det, at manges veje nu skilles, selv om ingen kan forestille sig det i nuet, kom rektor på Frederiksund Gymnasium, Peter Bech Sørensen, også ind på i sin tale:

 - Sikkert er det, at jeres veje skilles, og det er formentlig sidste gang, at I er samlet som den enhed, I har udgjort i de seneste år. Så hold fast i nuet og nyd fællesskabet. Det er en flygtig størrelse.

Han sagde også til de studerende, at det de har udrettet kræver noget andet end lyst til at præstere. Det kræver vilje! Den vilje opfordrede rektor studenterne til at kombinere med den erhvervede viden og kompetencer, til at disrupte verden:

 - Brug jeres viden og kompetencer til at disrupte jeres verden på et velovervejet grundlag med selvudsigt som giver jer viljestyrke til at fortsætte, når lysten ikke rækker og nyd friheden. Både friheden fra og friheden til. For frihed er netop en af de bærende værdier der ikke må brydes ned, sagde Peter Bech Sørensen.

Rektors Peter Bech Sørensens tale fik både grin og klapsalver med på vejen. Foto: Kenneth Jensen.Rektors Peter Bech Sørensens tale fik både grin og klapsalver med på vejen. 

Nærvær og sammenhold

Rektor Heidi Post Dam taler til studenterne. Foto: Kenneth Jensen.Budskabet om hvor vigtigt nærværet og sammenholdet er, prægede også rektor på Frederikssund Handelsgymnasium, Heidi Post Dams tale til HHX-studenterne. Her sagde hun blandt andet:

 - Et sidste godt råd jeg vil give jer med inden I kører afsted er vigtigheden af nærvær og sammenhold. Jeg håber, at I vil sætte pris på den virkelige verden og at vi er samlet her i dag. Den fysiske nærhed, smil, varme, klap på skulderen, et kram fra dem vi holder af - det gør godt for os mennesker. Vi er et flokdyr, så forny jer, men gør det i fælleskab og i den virkelige verden, sagde Heidi Post Dam, som også håbede at de unge fortsat vil være videbegærlige, og sultne efter at blive dygtigere.

Overraskelser i vente

Borgmester John Schmidt Andersen gæstede begge translokationer, og han hæftede sig også ved at studenterne gennem de tre år frem mod i dag:

  - I har skullet præstere. I har sikkert opdaget, at man ikke kommer sovende til gode resultater. Det kræver hårdt arbejde og engagement at klare sig godt i skolen. Det har måske været nemmere for nogle end for andre, men fælles for jer alle er, at I har præsteret jeres bedste og det kan I være stolte over, sagde borgmesteren, der også hæftede sig ved alle de døre der nu står åbne, og de valg som derfor nødvendigvis skal træffes, og hvor svært det kan være:

 - Når det er sagt, så skal interessen selvfølgelig også være med til at bestemme. Og husk på, at hvad I end vælger nu, så kan I senere i livet komme til at lave noget helt andet, end I forestiller jer i dag. Da jeg i sin tid begyndte på politiskolen, havde jeg ikke regnet med, at jeg en dag skulle stå her som borgmester og tale til jer. Men sådan blev det. Livet byder ofte på overraskelser og interessante drejninger, og så gælder det om at tage imod og bruge det på den bedst tænkelige måde.

Borgmester John Schmidt Andersen. Foto: Kenneth Jensen.Borgmester John Schmidt Andersen taler til årets studenter.

Fokus på uddannelse

Apropos studenter, og valg af uddannelsesvej, så har Frederikssund Kommune stort fokus på, hvor vigtigt det er for de unge mennesker at tage en uddannelse. Det er også derfor, at der efter sommerferien kommer flere nye erhvervsuddannelser til Campus i Frederikssund.

Ud over Knord og Frederikssund Gymnasium finder man på Campus også VUC Nordsjælland, Trekløverskolen, Campus U10, Produktionsskolen og Frederikssund Ungdomsskole. Efter sommerferien rykker også Esnord, TEC og SOPU ind.

Ved HHx-studenternes translokation var også Peter Bo Andersen, direktør i Frederikssund Erhverv, indbudt som taler. Også han betonede vigtigheden af en fortsat styrkelse af Campus, men også at de rammer vi byder de unge mennesker skal være i orden. Sammen med rektor Heidi Post Dam overrakte han Business Frederikssund Scholarship til Frederik Berg Frederiksen.

Frederik Berg Frederiksen fik overrakt Business Frederikssund Scholarship af Peter Bo Andersen fra Frederikssund Erhverv. Foto: Kenneth Jensen.Frederik Berg Frederiksen fik overrakt Business Frederikssund Scholarship af Peter Bo Andersen fra Frederikssund Erhverv.

Efter taler og translokation begav studenterne sig ud på køreturen, der traditionen tro havde Torvet i Frederikssund som første stop. . Foto Kenneth Jensen.Efter taler og translokation begav studenterne sig ud på køreturen, der traditionen tro havde Torvet i Frederikssund som første stop.  

Elever med klassens højeste gennemsnit måtte i springvandet. Foto: Kenneth Jensen.Her røg elever med klassens højeste gennemsnit en tur i springvandet.

HHX-studenterne måtte også i springvandet. Foto: Kenneth Jensen.HHX-studenterne måtte også i springvandet...

Nogle nød vandturen mere end andre. Foto: Kenneth Jensen.... og nogle nød vandturen mere end andre.

Selfiemoment. Foto: Kenneth Jensen.Selfiemoment.

Foto: Kenneth Jensen.