Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
5. juli 2017

Fin søgning til erhvervsuddannelser

Mere end 165 elever har allerede søgt ind på erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund. Det er en fin søgning og de nye studerende vil blive en del af et attraktivt studiemiljø med forskellige uddannelser.

Den seneste opgørelse over ansøgninger til erhvervsuddannelserne blev opgjort i uge 24, og den viser, at der har været en rigtig fin søgning til både Knord og de tre nye erhvervsskoler, TEC, SOPU og Esnord. I uge 24 havde 165 unge valgt at søge ind på en af erhvervsuddannelserne og siden da er flere kommet til. Det præcise antal kendes ikke før første skoledag den 9. august. Det er nemlig stadig muligt at søge ind på en af erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund.

Klargøringen af faciliteterne til de nye erhvervsuddannelser er i fuld gang. Lige nu er pavillonerne ved at blive sat op.- Vi er kommet godt afsted og som forventet, så det er vi tilfredse med. Vi bliver, sammen med kommunen og virksomheder, hele tiden klogere på, hvad der skal til for at tiltrække endnu flere til erhvervsuddannelserne, så jeg glæder mig allerede til at se tallene for det næste optag. Og så er det jo stadig muligt at søge ind, så jeg håber, at der kommer endnu flere elever til inden første skoledag den 9. august, siger Lone Hansen, direktør for TEC.

De nye elever på erhvervsuddannelserne kommer til at dele kantine på Knord og udearealerne, som også Frederikssund Gymnasiums elever anvender. Der vil være mulighed for at samarbejde om projekter skolerne imellem og lave fælles aktiviteter, når det giver mening. Dermed får eleverne et fælles studiemiljø, hvor de dagligt er sammen med andre unge end lige netop dem, de selv går i klasse med.

- Vi glæder os over, at Campus Frederikssund bliver stærkere repræsenteret på erhvervsskoleområdet, og jeg forventer, at det vil styrke det faglige studiemiljø og trække erhvervslivet endnu tættere på Campus. Det vil også være til gavn for eleverne, siger Heidi Post Dam, rektor for Knord i Frederikssund.

De mere end 165 elever på erhvervsuddannelserne er et godt skridt på vejen til at opfylde regeringens målsætning om, at 30 procent af en årgang skal vælge en erhvervsuddannelse i år 2030. Undervisningsministeriets seneste opgørelse fra marts 2017 viste, at 23,5 procent af alle afgangselever fra skoleåret 2016/2017 og med bopæl i Frederikssund Kommune allerede havde søgt ind en erhvervsuddannelse. Det er en pæn stigning fra året før, hvor tallet var 19.5 procent.

Læs mere om udvalget af uddannelser på Campus Frederikssunds hjemmeside.

De nye pavilloner er næsten klar til at tage mod alle de elever, der skal begynde på en af de nye erhvervsuddannelser til august.De nye pavilloner er næsten klar til at tage mod alle de elever, der skal begynde på en af de nye erhvervsuddannelser til august.