Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
14. januar 2017

Stor interesse for at anlægge ny idrætsby

Frederikssund Kommune har nu prækvalificeret i alt ni hold, der dermed kan komme til at give tilbud på henholdsvis svømmehallen og de udendørs faciliteter i første fase af idrætsbyen.

Arbejdet med at anlægge den kommende idrætsby i Frederikssund har stor interesse blandt arkitekter og entreprenører. Første del af idrætsbyen er opdelt i to udbud: Svømmehallen, der er udbudt som en totalentreprise, og de udendørs faciliteter, der er udbudt som en totalrådgivningsopgave. I alt 13 forskellige hold af arkitekter og entreprenører har søgt om at komme i betragtning til opgaverne. Nu er det afgjort hvilke hold, der er blevet prækvalificeret til at byde på opgaven.

Svømmehal

De fire totalentreprisehold, der søgte om at give tilbud på anlæggelse af svømmehallen, klarede alle prækvalifikationen, og kan nu indgå i konkurrencen om, hvordan den nye svømmehal i idrætsbyen skal se ud. Holdene er:

1. Totalentreprenør: Morten C. Henriksen A/S. underrådgivere: Kullegaard A/S, Torkil Laursen A/S, Midtconsult A/S, DISH Danske Idrætssvømmehaller A/S

2. Totalentreprenør: Raunstrup Byggeri A/S, underrådgivere: CREO Arkitekter A/S, Alectia A/S

3. Totalentreprenør: Vestergaard Nielsen A/S, underrådgivere: Mangor & Nagel A/S, Sweco A/S

4. Totalentreprenør: G.V.L. Entreprise A/S, underrådgivere: GPP Arkitekter A/S, Bay Arch, MOE A/S, AQUA-TEKNIK A/S

Nu har holdene indtil den 6. april til at aflevere deres tilbud på opgaven.

Udendørs faciliteter

Idrætsbyens udendørs faciliteter vil i første fase dreje sig om boldbaner, aktivitetsplads, veje, stier og regnvandssøer. Her modtog Frederikssund Kommune ni anmodninger om at deltage. Ud af disse er fem hold blevet prækvalificeret ud fra en vurdering af, hvem der havde de bedste og mest relevante referencer i forhold til opgaven. Holdene er nu inviteret til at komme med tilbud på at indgå som totalrådgiver på første fase af idrætsbyens udendørs arealer. Holdene er:

1. Mangor & Nagel Plan+Landskab, Underrådgiver: Sweco A/S

2. Oluf Jørgensen A/S, rådgivende ingeniørfirma, Underrådgiver: Kragh og Berglund Landskabsarkitekter a/s

3. Thingbrandt landskab, Underrådgivere: Mutopia, MOE, rådgivende ingeniører

4. DOMUS arkitekter a/s, Underrådgivere: AB Clausen rådgivende ingeniører A/S, Jens Wessberg rådgivende ingeniørfirma Aps, SCHUL Landskabsarkitekter Aps

5. GHB landskabsarkitekter, Underrådgiver: Niras

Disse hold har nu indtil den 24. februar til at aflevere deres tilbud på opgaven.

- Det glæder mig, at der har været så stor interesse for at byde ind på opgaverne. Det viser, at der er stor interesse for at være med til at forme idrætsbyen. Vi har prækvalificeret nogle meget kompetente og interessante hold, og det bliver spændende at se deres endelige tilbud, siger Morten Skovgaard (V), formand for Fritidsudvalget.