Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
26. januar 2017

Slangerup Svømmehal skal renoveres

For at kunne leve op til Miljøministeriets skærpede krav til vandkvaliteten og de hygiejniske forhold i svømmehaller skal Slangerup Svømmehal have skiftet vandbehandlingsanlægget ud. Samtidig er det besluttet at svømmehallens ældre ventilationsanlæg bliver udskiftet ved samme lejlighed. Derfor afsatte Frederikssund Byråd på sit møde den 25. januar 7,290 mio. kr. til renoveringen. De nye installationer er mere energieffektive og ventes at give besparelser på el og vand på omkring 300.000 kr. om året.

Arbejdet kræver, at bassinet bliver tømt, og derfor vil svømmehallen være lukket fra den 6. juni 2017. Det forventes, at svømmehallen kan åbne for gæster igen i slutningen af november i år. Når bassinet er tømt for vand, vil selve bassinets tilstand og restlevetid også blive undersøgt. Hvis det viser sig, at bassinet også skal renoveres, vil det dog betyde en forlængelse af lukkeperioden.

Tæt dialog med brugerne

Lukningen af Slangerup Svømmehal vil få betydning for brugerne i både Slangerup og Frederikssund svømmehaller. Derfor er Kultur og Fritid i Frederikssund Kommune i tæt dialog med foreningsbrugerne i Slangerup og Frederikssund om deling af bassintiderne i Frederikssund Svømmehal.

For at give plads til foreningsbrugerne vil en del af den offentlige åbningstid i Frederikssund Svømmehal blive inddraget. Samtidig vurderer Kultur og Fritid mulighederne for at bruge svømmefaciliteter andre steder. Et forslag til deling af svømmetiderne i Frederikssund Svømmehal vil blive forelagt til godkendelse på Fritidsudvalgets møde den 8. marts.

Tidsplanen for renoveringen af Slangerup Svømmehal ser således ud:

Januar – maj 2017:

Udbudsmateriale på renoveringsopgaven udarbejdes.

Opgaven sendes i udbud.

Valg af tilbud og kontraktindgåelse.

6. juni 2017:

Slangerup Svømmehal lukkes og bassinet tømmes for vand.

Juni – november 2017:

Udskiftning af vandbehandlingsanlæg og ventilationsanlæg. Vurdering af bassinets tilstand.

18. november 2017:

Forventet åbning. (Hvis selve svømmebassinet skal renoveres vil det kunne forlænge lukkeperioden med 3-6 måneder.)

Slangerup Svømmehal lukker på grund af renovering den 6. juni 2017. Foto: Kenneth Jensen.Slangerup Svømmehal lukker på grund af renovering den 6. juni 2017.

Foto: KEJE.