Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
27. februar 2017

Talentklasse får fysisk træning i verdensklasse

Frederikssund Gymnasium kan sammen med Frederikssund Kommune nu løfte sløret for, at det bliver JPJ Training & Performance der kommer til at stå for den fysiske træning af Talentklassen. Manden bag hedder Jarl Pors Jakobsen, og er til daglig fysisk træner i Team Danmark for nogen af landets bedste atleter.

Til dagligt varetager Jarl den fysiske træning af Danmarks dygtigste sejlere, brydere, kajakroere og mange flere individuelle verdensklasseatleter. Flere af de atleter Jarl til dagligt træner vandt medaljer ved OL i Rio de Janeiro i 2016.

- Det er med en vis stolthed vi kan præsentere Jarl som fysisk træner for Talentklassen. Jarl står for alt det, vi i Idrættens Talentråd arbejder for at realisere med vores talentudviklingsarbejde. Vi får med Jarl i spidsen for den fysiske træning en mand, der arbejder ud fra den nyeste viden og forskning, samtidig med at Jarl har mere end 15 års erfaring med elitesport, fortæller Søren Højlyng, Frederikssund Idrætsråds medlem af Idrættens Talentråd.

Jarl Pors Jakobsen har selv roet kajak for landsholdet i mere end 10 år, inden han helligede sin tid til at færdiggøre sin kandidatgrad i human fysiologi. Kombinationen af faglighed og erfaring med elitesport giver Jarl Pors Jakobsen en særlig tilgang til arbejdet med fysisk træning af atleter.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang. Jeg ved, at der i Frederikssund gemmer sig en masse talenter på tværs af mange meget forskellige idrætter. Den fysiske træning gør en afgørende forskel for præstationen, uanset om du er elitesvømmer eller eliteskytte. Men det er enormt vigtigt at have en forståelse for hver enkelt atlets idræt og fysiske udgangspunkt for at kunne være med til at gøre en forskel for dem, siger Jarl Pors Jakobsen.

Mental træning og life skills

Sammen med den fysiske træning får Talentklassen også skemalagt mental træning og life skills med en sportspsykolog løbende henover skole året. JPJ Training & Performance har startet et samarbejde med Anders Flemming Bendixsen, der til dagligt også er tilknyttet Team Danmarks sportspsykologiske stab.

Anders Flemming Bendixsen har ligesom Jarl en stor erfaring med mange forskellige sportsgrene som fodbold, håndbold, kunstskøjteløb, fægtning, ishockey, badminton, cykling, MTB og Tennis. Anders og Jarl arbejder meget med at integrere det sportspsykologiske felt i atleternes fysiske træning, således at undervisningen bliver mere praktisk og individuel orienteret.

Fristen for at søge ind på Talentklassen er 1. marts via www.optagelse.dk. Husk at notere i kommentarfeltet, hvis man ønsker at gå i Talentklassen. Har man søgt ind på Frederikssund Gymnasium, men ikke fået noteret et ønske om at blive en del af Talentklassen kan man kontakte Frederikssund Gymnasium direkte og oplyse om dette.Jarl Pors Jakobsen bliver træner for eleverne i den nye Talentklasse på Frederikssund GymnasiumJarl Pors Jakobsen bliver træner for eleverne i den nye Talentklasse på Frederikssund Gymnasium.