Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
10. februar 2017

Søg ind på Talentklassen på Frederikssund Gymnasium

Sådan lyder opfordringen fra Idrættens Talentråd til unge talentfulde atleter. Frederikssund Gymnasium har i samarbejde med Frederikssund Kommune oprettet en Talentklasse for unge, der ønsker at fortsætte med deres idræt, samtidig med at de går i gymnasiet.

Fritidsudvalget vedtog i januar det nye støttekoncept for talentudvikling, hvor en af indsatserne er at skabe et uddannelsesforløb for atleter, der kan understøtte deres videre sportslige udvikling.

- Etableringen af talentklassen er et stort og vigtigt skridt i arbejdet med talentudvikling i Frederikssund Kommune. Det giver mulighed for at unge talenter kan fokusere på deres idræt sideløbende med deres gymnasieuddannelse og dermed få mest muligt ud af deres talent, siger Morten Skovgaard (V), formand for Fritidsudvalget.

Talentklassen bliver en af de første i Danmark, som er en dedikeret klasse for idrætstalenter. Et Team Danmark gymnasium tilbyder atleter et fireårigt gymnasieforløb og placerer talenterne i almindelige gymnasieklasser. Her er eleven på Team Danmark ordningen nødt til at flytte klasse, når kammeraterne dimitterer efter tre år. Det gør det svært for de elever, der satser på både deres sport og uddannelse at fastholde det sociale aspekt af gymnasieuddannelsen. Talentklassen på Frederikssund Gymnasium samler talenterne i én klasse, på tværs af idrætter i et treårigt forløb.

- Talentklassen er et spændende tiltag, fordi den samler talentfulde elever i et socialt og sportsligt fælleskab, der muliggør, at de kan støtte hinanden i både de faglige og sportslige udfordringer igennem deres gymnasieuddannelse, fortæller rektor på Frederikssund Gymnasium, Peter Bech Sørensen.

Særligt tilrettelagt skema

Frederikssund Gymnasium tilbyder et specialtilrettelagt skema, hvor der i skoletiden er indlagt fysisk træning to morgener om ugen. Den fysiske træning vil blive varetaget af kompetente trænere med både høj faglighed og mange års praktisk erfaring med talentudvikling. Som et yderligere tiltag vil der være tilknyttet en sportspsykolog, der med jævne mellemrum vil erstatte den fysiske træning med forløb, der fokuserer på den mentale del af at være idrætsudøver og studerende på samme tid.

Rektor Peter Bech Sørensen er begejstret for, at tilbuddene til eleverne i Talentklassen kommer hele vejen rundt.

- Det er utroligt spændende, at vi sammen med Frederikssund Kommune kan skabe nogle uddannelsesrammer for talenterne, der er helt på højde med nogle af de mest ambitiøse kommuner indenfor talentudvikling. Det at vi kan tilbyde skemalagt fysisk træning på højt fagligt niveau kombineret med sportspsykologiske workshops, der vejleder eleverne i life skills, stiller eleverne i en situation, hvor de får støtte og rammer til at udfolde deres fulde potentiale både fagligt og sportsligt, siger Peter Bech Sørensen.

Tilmeld dig nu

Fristen for at søge om optagelse i Talentklassen på Frederikssund Gymnasium er den 1 marts via www.optagelse.dk. Fordi hjemmesiden ikke er gearet til specialforløb som dette, er det vigtigt, at de kommende elever udspecificerer deres ønske om at gå i Talentklassen i kommentarfeltet i ansøgningsformularen.

Hvis et treårigt gymnasieforløb med skemalagt fysisk træning og klassekammerater, der allesammen brænder for at dyrke idræt på konkurrenceplan, lyder interessant, så er Talentklassen måske noget for dig.

Vil du vide mere om Talentklassen kan du kontakte

Rektor Peter Bech Sørensen
Mail: fgpbs@frsgym.dk
Tlf.: 47 33 76 90

Eller

Idrætskonsulent i Kultur og Fritid, Martin Hald
Mail: mhald@frederikssund.dk
Tlf.: 20 34 53 27

Fra august 2017 bliver der oprettet en særlig klasse på Frederikssund Gymnasium for idrætstalenter.