Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
9. februar 2017

Pedershave indviede 36 nye boliger

Torsdag formiddag blev omsorgscenteret Pedershaves nye afdeling med 36 boliger indviet. Det skete ved en reception, hvor omkring 100 mennesker var mødt op for at ønske omsorgscenteret tillykke med de nye bygninger.

De mange fremmødte blev budt velkommen af centerleder Henriete Thomsen, der udtrykte glæde og stolthed over udbygningen.

- Beboerne har fulgt byggeriet på nærmeste hold. Det har været interessant at følge lige fra graveriet til fundamentet, besøg på byggepladsen og til at vi nu står med nye afdelinger. Vi har haft en referencegruppe med medarbejdere og beboere i, som har haft indflydelse på, hvordan byggeriet skulle udformes. I de gamle bygninger havde man for eksempel lavet en lille spisestue og en lille dagligstue. Det har vi ønsket blev et stort rum i stedet, og det har vi fået, fortæller Henriete Thomsen.

Centerleder Henriete Thomsen viser Pedershaves nye wellnessrum frem.Centerleder Henriete Thomsen viser Pedershaves nye wellnessrum frem. Her kan beboerne få ordnet hår, få massage eller andre wellness oplevelser.

Fra byggeri til et hjem

De første beboere i de nye bygninger flyttede ind i januar og resten af boligerne vil blive taget i brug i løbet af 2017. Og som borgmester John Schmidt Andersen (V) sagde i sin tale til indvielsen, så skal de til at skabe et hjem.

- Nu er byggeriet afsluttet, men det er nu, at husene skal begynde at tage form. Disse smukke huse skal gå fra at være et afsluttet byggeri til at være et hjem. Hvad er det så, der gør en bolig til et hjem? Nymalede mure, rengjorte gulve, og et flot tag er ikke nok. Der skal være liv, varme og glæde, for at en bolig bliver til et hjem. Håndværkerne har gjort deres, og nu er det op til jer, kære beboere og medarbejdere. Det er jer, der skal tage mod de kommende beboere og hjælpe dem med at finde sig til rette her, sagde borgmesteren.

Derudover takkede han ingeniørfirmaet Dines Jørgensen & Co ved Hans Henrik Linde, arkitekt Christian Nemming fra KNS Arkitekter, totalentreprenør B. Nygård Sørensen ved Tjørn Djurhuus og Morten Koch og alle de håndværkere, der har arbejdet på byggeriet.

Borgmester Johns Schmidt Andersen ønskede beboere og medarbejdere tillykke med den nye, flotte udvidelse af Omsorgscentret Pedershave.Borgmester Johns Schmidt Andersen ønskede beboere og medarbejdere tillykke med den nye, flotte udvidelse af Omsorgscentret Pedershave.

Et flot resultat

De nye bygninger ligner i stilen de gamle. Der er skabt en klar sammenhæng, så omsorgscenteret fremstår som en helhed. Bygningerne er opført som små gårde med fire længer og en gårdsplads i midten, hvor der er fællesarealer. I de nye gårdspladser er der lavet overdækkede pergolaer, hvor beboerne kan sidde og nyde beplantningen i gården og få lidt frisk luft. Indendørs er der godt med naturligt lys, flotte farver på væggene og mange fine detaljer i indretningen. Alt sammen er med til at skabe en behagelig atmosfære. Også i de enkelte boliger er der et godt lysindfald og boligerne har deres egen lille indhegnede terrasse.

- Vi har gjort noget ud af, at bygningen skulle falde godt ind i Pedershaves hyggelige gårdagtige miljø og udseende. Vi har også gjort en del ud af at forbedre forskellige arealer til gavn for alle beboere. Dagligstuerne kan takket være flytbare elementer nu bruges meget mere fleksibelt og af flere på én gang. Vi har også gjort noget ud af at indrette moderne og med velfærdsteknologiske løsninger, hvor det giver mening. Vi har taget ved lære af processen, og vi har taget erfaringerne med os i det netop afsluttede arbejde. Jeg synes, vi har fået det bedste ud af det hele, fortalte formand for Velfærdsudvalget, Kasper Andersen (O).

Formand for Velfærdsudvalget, Kasper Andersen, var glad for at se det færdige byggeri og for at det har overholdt både tidsplanen og budgettet.Formand for Velfærdsudvalget, Kasper Andersen, var glad for at se det færdige byggeri og for at det har overholdt både tidsplanen og budgettet.

Tre år undervejs

Anden etape af Pedershave blev besluttet i begyndelsen af 2014. Herefter fulgte en planlægningsfase, hvor man kiggede på byggeriet af første etape af Pedershave og indsamlede erfaringer fra det eksisterende omsorgscenter. I processen blev beboere, pårørende og medarbejdere på Pedershave inddraget og der blev lyttet til deres erfaringer, forslag og ønsker.

I december 2014 godkendte Velfærdsudvalget de nye planer for byggeriet og det blev sendt i udbud. I august 2015 blev første spadestik taget til byggeriet og i marts 2016 var der rejsegilde. Byggeriet færdigt i december 2016 og anden etape af Pedershave stod klar til indflytning.

I alt har Pedershave nu 96 boliger.

Der var omkring 100 mennesker til indvielsen af Omsorgscentret Pedershave, heriblandt beboere og medarbejdere.Der var omkring 100 mennesker til indvielsen af Omsorgscentret Pedershave, heriblandt beboere og medarbejdere.