Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
28. februar 2017

Nyt infocenter åbnet

I december åbnede Vejdirektoratet et informationscenter i Skibby om den kommende fjordforbindelse. Tirsdag den 28. februar blev endnu et informationscenter indviet – denne gang på den østlige side af Roskilde Fjord.

Informerer om flere projekter

Det nye infocenter har til huse på Østersvej 4 i Frederikssund med flot udsigt over fjorden og det område, hvor den kommende Kronprinsesse Marys bro skal bygges. Men til forskel fra centeret i Skibby, så er der ikke alene informationer om broprojektet, men også om udviklingen i byen Vinge. Endvidere informerer Banedanmark om sporfornyelsen af S-banen på strækningen Frederikssund - Valby, og endelig er der en række plancher om naturformidling. Bygningen på Østersvej indeholder også et testlaboratorium primært for skoleelever, hvor de kan teste deres ingeniørfærdigheder.

En fordel for Hornsherred

Ved åbningen bød borgmester John Schmidt Andersen (V) velkommen til de fremmødte.

- Det bliver nemmere at komme fra Hornsherred til København, når broen står færdig. Både bosætningsmæssigt og erhvervsmæssigt bliver broen derfor en fordel for Hornsherred, når kommunen bliver bundet bedre sammen, konstaterede borgmesteren. Samtidig gentog han et længe næret ønske om en færdiggørelse af Frederikssundsmotorvejen, så trafikken fra den nye bro får endnu lettere adgang til hovedstaden.

Også medlem af bestyrelsen for Fjordforbindelsen Frederikssund, Tina Tving Stauning (A), glædede sig over det nye informationscenter:

- Stedet her indeholder også undervisningsmaterialer til skoleeleverne i kommunen. Det er vigtigt for os, at bibringe vores elever den viden, der er i projektet, fortalte hun. Samtidig understregede hun, at man gør meget for at erstatte de naturområder projektet inddrager ved at anlægge nye erstatningsvandhuller, strandenge og overdrev.

Læs mere

Fjordforbindelsen Frederikssund også har både en hjemmeside og en facebookside, hvor interesserede kan holde sig opdateret med udviklingen i projektet.

Her kan du se Fjordforbindelsens hjemmeside.

Her kan du besøge Fjordforbindelsens facebookside.

Åbningstider

Informationscentret i Frederikssund vil fremover være bemandet og åbent for besøgende:

Første lørdag i måneden kl. 10-15

Torsdage kl. 14-18

Tina Tving Stauning taler ved indvielsen af det nye informationscenterTina Tving Stauning taler ved indvielsen af det nye informationscenter.

Omkring 50 personer var mødt frem til indvielsen af infomationscenteret.Omkring 50 personer var mødt frem til indvielsen af infomationscenteret.

De mange plancher om broprojektet blev studeret flittigt af de fremmødte gæster.De mange plancher om broprojektet blev studeret flittigt af de fremmødte gæster.