Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
24. februar 2017

Idrætsfaciliteter i Jægerspris skal udvikles

Idrætsforeningerne i Jægerspris skal i samarbejde med Frederikssund Kommune finde ud af, hvordan idrætsfaciliteterne i byen kan udvikles, om der skal tilføres noget nyt, og i så fald hvad det skal være.

Fritidsudvalget frigav for nyligt 200.000 kroner til en proces, der skal finde frem til det projekt, som skal samle idrætsfaciliteterne i Jægerspris. Pengene blev afsat i budget 2017, samtidig med at der blev afsat 3,5 millioner kroner til et bevægelsesbånd i Skibby.

Begge projekter stammer fra Frederikssund Kommunes idrætsvision om, at alle fire hovedbyer i kommunen skal have idrætsfaciliteter, der er til gavn for hele kommunen.

Processen i Jægerspris er sættes nu i gang og der vil blive tilknyttet en ekstern rådgiver. De lokale idrætsforeninger vil blive interviewet med henblik på at finde frem til, hvilke ideer de har. Ideerne vil blive gennemgået til fælles drøftelse mellem foreningerne og der vil blive udarbejdet et projektoplæg, som i juni 2017 bliver fremlagt for Fritidsudvalget.

- Jeg glæder mig til den her proces og det bliver interessant at se, hvad foreningslivet i Jægerspris finder frem til og kan stå sammen om. Det har været positivt at se det samarbejde, der har været i Skibby, der har ført til planerne om en aktivitetsløjpe, som vi har afsat penge til at lave i år, fortæller Morten Skovgaard (V), formand for Fritidsudvalget.

Kignæshallen i Jægerspris. Foto: Kenneth Jensen.Kignæshallen er én af de eksisterende idrætsfaciliteter i Jægerspris.

Ud af boksen

Når idrætsforeningerne mødes og skal komme med forslag til bedre idrætsforhold i Jægerspris, så må der gerne tænkes ud af boksen. Det skal være realistisk, også økonomisk, og så skal det kunne skabe en sammenhæng for Jægerspris, eventuelt virke på tværs af foreningerne og være til fælles gavn for foreningerne, men også gerne for alle borgere i byen.

 - Alle ideer er velkomne og alle muligheder er åbne. I Skibby valgte man at lave en aktivitetsløjpe, som kan gå fra Fjordlandsskolen afdeling Skibby og til Skibby Hallen, så den også fungerer som et sikkert stisystem mellem de to. En rigtig god idé, som vil blive til glæde for alle borgere i Skibby. Nu bliver det spændende at se, hvilken fælles løsning man kommer frem til i Jægerpris, siger Morten Skovgaard.

Foto: KEJE.