Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
24. februar 2017

Festlig indvielse af Ådalens Skole

Elever, medarbejdere, politikere med flere var fredag eftermiddag samlet for at fejre indvielsen af den ny renoverede og udbyggede Ådalens Skole. Humøret var højt, da elever viste rundt på skolen under strålende solskin.

Den nye del af skolen med ny sportshal. Foto: Kenneth Jensen.Den nye del af skolen med ny sportshal.

- Det er blevet rigtig fedt. Vi er mange klasser samlet her, men vi tænker ikke så meget over det, fordi bygningen er opdelt rigtig godt, fortæller Malou Juel Guldhammer, da hun viste rundt på skolen sammen med Nicoline Alberte Nielsen. Pigerne er begge 15 år, går i 9H og er med i elevrådet. De er godt tilfredse med de helt nye bygninger, som 8. og 9. klasserne holder til i.

- En af de ting, vi er rigtig glade for, er at hver elev har fået sit eget skab i klassen, hvor man kan sætte en hængelås på, fortalte Nicoline.

Også fællesrummene, hvor der er plads til at sidde og arbejde i grupper, og de helt nye toiletter fik ros fra de to piger.

Malou og Nicoline fra 9. H er glade for de helt nye bygninger. Foto: Kenneth Jensen.Nicoline og Malou fra 9. H er glade for de helt nye bygninger. 

Ros til skolelederen

Ådalens Skole har været igennem mere end fire år med ombygning, udbygning og renovering. Det har betydet håndværkere på skolen, byggestøj og byggerod. Men nu er byggeriet færdigt – næsten.

For der er stadig lidt byggeri på skolen. Alligevel valgte man at indvie skolen fredag, da skoleleder Flemming West Clausen går på pension 1. marts. Og han har en stor del af æren for, at skolen er kommet godt igennem årene med renovering og udbygning.

- Flemming har bragt skolen frem til det, den er i dag. En skole med de gode værdier: bevægelse, fællesskab og faglighed. Om få dage går Flemming på pension og overdrager skolen til en ny skoleleder, som får lov at arbejde videre med de gode resultater og i de nye faciliteter – det er en helstøbt skole, som Flemming kan give videre. Og Flemming, det vil jeg gerne takke dig for. Du har gjort et godt stykke arbejde med Ådalens Skole, sagde Anne-Mette Risgaard Schmidt (V), formand for Uddannelsesudvalget.

Hun roste også både elever og personale for altid at skabe en god stemning, som hun blandet andet selv oplever dagligt, når hun afleverer sit barn i skole hver morgen.

Udvalgsformand Anne-Mette Riisgaard Schmidt roste både elever og personale. Foto: Kenneth Jensen.Udvalgsformand Anne-Mette Riisgaard Schmidt roste både elever og personale.

Et flot resultat

Til indvielsen blev alle skolens 1.000 elever samlet i den nye idrætshal. Her hørte de fire forskellige taler, sang skolens egen sang og hørte skolekoret optræde.

En af talerne var borgmester John Schmidt Andersen (V), der roste den flotte udbygning og renovering.

- Det er en stor glæde for mig at stå her i dag til indvielse af Ådalens Skole. Skolen har været gennem en større renovering og udbygning, som var nødvendig for at huse de mange elever, der går på skolen i dag, og som vil komme til at gå her i fremtiden. Jeg synes, det er et flot resultat, vi kan fejre i dag, sagde John Schmidt Andersen.

Han sluttede af med at bede eleverne hjælpe ham med at råbe tre korte og et langt hurra for Ådalens Skole – til stor glæde for de mange børn, der var samlet i hallen.

Borgmester John Schmidt Andersen roste den flotte udbygning og renovering. Foto: Kenneth Jensen.Borgmester John Schmidt Andersen roste den flotte udbygning og renovering. 

Også formanden for skolebestyrelsen glædede sig over, at byggeriet nu er ved at være overstået og at eleverne i dag kan gå i skole i flotte, nye rammer.

- Jeg vil gerne sige tusind tak til personalet og til jer børn for at I i hele byggeperioden har knoklet for at få det hele til at fungere. Tak til jer, sagde Niels Brockenhuus, formand for skolebestyrelsen på Ådalens Skole.

Formand for skolebestyrelsen, Niels Brockenhuus, glædede sig over at eleverne kan gå i skole i flotte rammer. Foto: Kenneth Jensen.Formand for skolebestyrelsen, Niels Brockenhuus, glædede sig over at eleverne kan gå i skole i flotte rammer.

Glade og dygtige børn

Stemningen var god i hallen og eleverne sad pænt og var stille under talerne, sang højt med til sangene og var generelt glade. Nogle var udklædte efter at der havde været fastelavn på skolen tidligere på dagen. 

Feststemte børn med flag i hallen. Foto: Kenneth Jensen.Feststemte børn med flag i hallen.

Skolens kor underholdt mellem talerne. Foto: Kenneth Jensen.Skolens kor underholdt mellem talerne. 

Da skolelederen Flemming West Clausen gik på scenen for at tale, var det til piften og hujen fra de mange elever. Der var ikke i tvivl om, at alle vidste, hvem han er, og at han er en populær mand.

- Vi har alle muligheder for at nyde, at vi nu står med en samlet, nyrenoveret skole, med glade og dygtige børn, tilfredse forældre og rigtig, rigtig dygtige medarbejdere. For på trods af alle udfordringerne gennem byggeriet er det lykkedes os at fastholde, ja faktisk forbedre, de faglige resultater, at fastholde den store trivsel blandt eleverne og stort set holde forældretilfredsheden på det sædvanlige høje niveau. Flot gået af jer alle sammen, sagde Flemming West Clausen.

Skolens leder, Flemming West Clausen. Foto: Kenneth Jensen.Skolens leder, Flemming West Clausen.

Efter taler og sange var der kage, som 6. klasserne havde bagt og så stod den ellers på sol og på weekend.

Der var kage til alle 1.000 børn. Foto: Kenneth Jensen.Der var kage til alle 1.000 børn - og den fik meget hurtigt ben at gå på.

Fakta

Ådalens Skole blev til,  da byrådet i 2009 besluttede at lægge de to skole, Åbjergskolen og Oppe Sundby Skole sammen. Senere besluttede de at lukke Oppe Sundby Skole helt og samle alle eleverne på det, der nu hedder Ådalens Skole. Byggeriet har stået på i over fire år og skolen har blandt andet fået helt nyt personalerum, nye bygninger til 8. og 9. klasserne og ny idrætshal.

Skolen har mere end 1000 elever og er dermed den skole med flest elever på én matrikel i Frederikssund Kommune. Eleverne har været samlet på matriklen siden august 2016.

Foto: KEJE.